Στο 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Καλεσμένοι μας ήταν ο Κος Αγραφιώτης Βασίλειος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑμεΑ και ο Κος Τσίπρας Δημήτριος, αντιπρόεδρος του Σωματείου.
Σκοπός ήταν η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία και η αναγνώριση των δικαιωμάτων τους.
Οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους και συμμετείχαν σε μια όμορφη συζήτηση.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κ. Κυρίτση Χριστιάνα ΠΕ 03 και Κ. Παπαευαγγέλου Φωτεινή ΠΕ 88.01 , καθώς και μαθητές του σχολείου κατασκεύασαν αφίσες δίνοντας το μήνυμα ότι η κοινή γλώσσα της αγάπης και το ΜΑΖΙ είναι η αφετηρία υπέρβασης των ανισοτήτων. Επιπλέον παρουσιάστηκε βιωματικό βίντεο από τους μαθητές, με σκοπό τις καλές πρακτικές στα σχολεία και την ανάδειξη της αναγκαιότητας για ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς.
Ο ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ
ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
.
|
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!