Αρχική - Απόψεις

«Μάνα είναι μόνο μία»

Γράφει ο Μυργιώτης Παναγιώτης*

Μητέρα, μάνα, μαμά, μάδερ (για τους προχωρημένους!). Όπως και αν την πεις μια είναι η λέξη Μάνα. Μάνα ο νιός, μάνα ο γέρος, μάνα ακούς σε κάθε μέρος. Μάνα, λέξη γλυκιά.Τη λες και ρίγη συγκίνησης σε κατέχουν. Γιατί άραγε;; Τι κρύβει αυτή η μικρή λεξούλα με τα 4 μόνο γράμματα και όλους μας μας συγκλονίζει;; Κάτι βαθύ , κάτι Ιερό και θείο έχει μέσα της η λεξούλα αυτή. Φέρνει εις την ζωή μια νέα ζωή,μια τρυφερή ύπαρξη με ψυχή αθάνατη και μεγάλη αθωότητα και τρυφερά καρδιά.

Περισσότερα...

Μ. Ζιάκας: Ο προσυνεδριακός διάλογος για το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υποδηλώνει την πλήρη ανικανότητα της πολιτικής και κομματικής εξουσίας του τόπου μας.
Από τη μία η νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική που εφάρμοσε η δεξιά και από την άλλη τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία πορεύτηκαν χωρίς θέσεις και λύσεις πάνω στα προβλήματα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες των πολιτών και να μην εμποδίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Περισσότερα...

“Ανταγωνισμός: Πότε παρεμβαίνει η Κομισιόν και πότε γίνεται…άλλοθι”

Του Δημήτρη Μάρδα

Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και π. στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
-Η πολιτική του ανταγωνισμού ανήκει στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της ΕΕ. Αυτή χαράσσεται σύμφωνα με τα Άρθρα 101 και 102 της Συνθήκης για την Λειτουργία της ΕΕ, (πρώην Άρθρα85 και 86 της Συνθήκης της Ρώμης) και συμπληρώνεται με τα Άρθρα 103-109.

Περισσότερα...

Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής: Το λάθος «μήνυμα» της κυβέρνησης

Ο Απρίλης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως ο μήνας της Κύπρου. Την 1η Απρίλη του 1955, ξεκίνησε ο ηρωικός, εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων αδελφών, κατά των αποικιοκρατών Άγγλων, με αίτημα την (ανεκπλήρωτη) ένωση με την Ελλάδα. Τον Απρίλη του 2004, έχουμε το σχέδιο «Ανάν». Το ιστορικό διάγγελμα του γενναίου Παπαδόπουλου, στις 7-4-2004, με τα συγκλονιστικά λόγια: «Παρέλαβα κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα, χωρίς δικαίωμα λόγου και σε αναζήτηση κηδεμόνα». Καθώς και το μεγαλειώδες δημοψήφισμα, στις 24-4-2004, του Κυπριακού Ελληνισμού, που απέρριψε το σχέδιο «Ανάν», με ποσοστό 75,83%.

Περισσότερα...

“Μιχάλης Χαραλαμπίδης ευπατρίδης, οραματιστής, έντιμος”

Γράφει ο Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής
 
Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης δεν ήταν προφήτης. Απλά, υπήρξε ένας διορατικός πολιτικός. Δεν είχε μαντικές ικανότητες. Απλά, η διανοητική του επάρκεια (είδος εν απουσία στους σημερινούς πολιτικούς) και η πολιτική του ανάλυση, του επέτρεπαν να προβλέπει. 

Περισσότερα...

"Η πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων απαιτεί στρατηγική και εθνικό σχέδιο δράσης"

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Τσιγκρή
τ. Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής
 
Έχει αποδειχθεί ότι ο χαλαρός έλεγχος στο πλαίσιο της οικογένειας και η έλλειψη επικοινωνίας, ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί, ευνοούν την παραβατικότητα. Εάν λείπει αυτό το στοιχείο της επικοινωνίας με τους γονείς, αντίστοιχα το παιδί αδιαφορεί για το σχολείο και εμπλέκεται σε ομάδες άλλων νεαρών, που μπορεί να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά.

Περισσότερα...

«Αλχημείες ή καταγραφή της πραγματικότητας;»

Γράφει ο Θ. Τσούχλος*

Στη Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ (27/11) απορρίφθηκε η πρόταση για «προκήρυξη της απεργίας- αποχής για την αυτοαξιολόγηση». Ουσιαστικά το επίδικο ήταν αν θα την επαναπροκηρύξουμε, ενώ οι υποστηρικτές της δεν εξηγούσαν με σαφήνεια τον τρόπο και τη μεθοδολογία. Το ποσοστό επί των παρόντων υπερέβαινε κατά τι το 50%, ήταν όμως πολύ μακράν από το απαιτούμενο 66,6%.

Περισσότερα...

Χρ. Αθανασιάδης*: «Η μεγάλη απάτη σε βάρος της μεσαίας τάξης και των νοικοκυριών!»

•Πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. υφαρπάζει, αν μέσω πανδημίας, το πενιχρό εισόδημα των καταναλωτών  

Η ΝΔ εξελέγη κυβέρνηση πριν δύο χρόνια και δύο μήνες, με σημαία-μεταξύ των πολλών άλλων- την ελάφρυνση της λεγόμενης μεσαίας τάξης.
Στο μεταξύ, οι μεγάλες αυξήσεις που έχουν ήδη έρθει, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, έχουν γίνει αισθητές σε όλα τα νοικοκυριά και δυστυχώς αναμένονται κι άλλες.

Περισσότερα...

"Οι λαοί απροστάτευτοι γιατί η πρόληψη είναι κόστος!"

Τέγος Νίκος μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ
 
Με αφορμή τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη  
Η τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους, χιλιάδες ανθρώπους ξεσπιτωμένους και άλλους τόσους χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό, με κατεστραμμένα σπίτια, αυτοκινητοδρόμους και άλλες υποδομές, επιβεβαιώνει ότι οι λαοί και στις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες μένουν εκτεθειμένοι, αφού τα μέτρα για την προστασία της ζωής τους δεν χωράνε στη λογική «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Περισσότερα...

Ροδίτης Στρατής*: Κλείσιμο καταστημάτων – εθελούσιες - εντατικοποίηση

Η πολιτική της κυβέρνησης και των τραπεζιτών να στηρίξουν με ευνοϊκούς όρους και επιτόκια επιχειρήσεις προκειμένου να «πάρει ανάσες» η ελληνική οικονομία, πηγάζει από την διαχρονική στήριξη του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία και στήριξη συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου. Ιδιαίτερα σήμερα με τα δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν τεθεί πολύ συγκεκριμένες και ασφυκτικές προϋποθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να είναι «κατάλληλο» να ενισχυθεί με ζεστό κρατικό χρήμα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 32

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
6 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"