altΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου, έλαβε την αριθμ.217/2025 απόφαση κατά την έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της  3ης Δεκεμβρίου2025, με την οποία αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου,  αναγνωρίζοντας

•Τη σημαντική συμβολή των αγροτών στη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο, στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας,
•Τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καθημερινή τους παραγωγική δραστηριότητα,
•Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης και αναγνώρισης του έργου τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

εκδίδει το παρόν ψήφισμα,
με το οποίο:
1.Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, που αγωνίζονται για την επιβίωση και την αξιοπρεπή παραγωγή στον πρωτογενή τομέα.
2.Αναγνωρίζει τη σημασία του αγώνα τους και των δίκαιων αιτημάτων τους για τη διατήρηση της ζωντανής υπαίθρου και για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
3.Στέλνει σαφές μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης προς όλους τους ανθρώπους της παραγωγής.
4.Καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν: στην βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, στη μείωση του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο), την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους έτους 2025, πάγωμα των οφειλών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και διαμονής των αγροτών στον τόπο τους. Παράλληλα κρίνεται επιβεβλημένη η υλοποίηση έργων υποδομής για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της περιοχής μας και η υλοποίηση τεχνικών έργων σχετικά με τον πρωτογενή τομέα.
5.Καλεί την ΠΕΔ και όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας, για άμεση αποστολή υλικής βοήθειας στα μπλόκα των αγροτών.
6.Προτείνει και στηρίζει την πραγματοποίηση επίσκεψης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα, ως έμπρακτη έκφραση σεβασμού και στήριξης.
7.Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους πολίτες να αναγνωρίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια των ανθρώπων της παραγωγής, οι οποίοι αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας και διατηρούν ζωντανή την ύπαιθρο για τις επόμενες γενιές.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΦΑΝΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.47
Δύση: 17.00
Σελήνη
27 ημερών
920
Ο Ρωμανός Α΄ Λεκαπηνός ανακηρύσσεται συναυτοκράτωρ, ως επίτροπος του ανήλικου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ΄ Πορφυρογέννητου.
1823
Στο Αιτωλικό αρχίζει τις εργασίες της η Συνέλευση της Δυτικής Χέρσου Ελλάδος με πρόεδρο τον Στρατηγό Τσόγκα.
1913
Υποβάλλεται το "Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας", με το οποίο η Βόρειος Ήπειρος παραχωρείται στην Αλβανία.
1940
Αποβίβαση του Μακεδονομάχου ιατρού Βασιλείου Βεργή στο Αγαθονήσι Δωδεκανήσου, όπου με 14 άνδρες εξόντωσε την εκεί ιταλική φρουρά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!