Ο χρόνος περνά και τα προβλήματα παραμένουν. Όχι μόνο δεν λύνονται αλλά δημιουργούνται κι άλλα. Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας αγωνιά και διαμαρτύρεται και εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη μας. Μαζί του όμως πλήττονται και οι συνάδελφοι γεωπόνοι ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων αλλά και οι γεωπόνοι μελετητές.
Οι γεωπόνοι ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων πέρα του φυσικού τους ρόλου ως τεχνικοί σύμβουλοι των καλλιεργειών και προμηθευτές των απαραίτητων εφοδίων, έχουν αναλάβει και το ρόλο του χρηματοδότη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων παρέχοντας, σχεδόν στο σύνολό τους, επί πιστώσει τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια. Η καθυστέρηση των πληρωμών τους έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα ανοιχτά οικονομικά υπόλοιπα τους έναντι των προμηθευτών, αλλά και να είναι συνεπείς απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες εξυπηρετώντας τον τραπεζικό τους δανεισμό. Οι επιπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αφού μοιραία πλήττονται, πέρα των άλλων κλάδων και οι συνάδελφοι γεωπόνοι που εργάζονται σε εταιρείες πώλησης γεωργικών εφοδίων.
Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Καρδίτσας ασπαζόμενος το πρόβλημα που βιώνουν οι συνάδελφοι γεωπόνοι ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και αφουγκραζόμενος τη βούλησή τους συνηγορεί στην απόφαση των μελών του που διαθέτουν καταστήματα γεωργικών εφοδίων για κλείσιμο των καταστημάτων τους την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025ως ένδειξη διαμαρτυρίας και κραυγής απόγνωσης για τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει αλλά παράλληλα και ως έκφραση αλληλεγγύης στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας που παλεύουν για μια βιώσιμη γεωργία στον τόπο μας. Συμμετέχοντας δε στην ανωτέρω δράση, κλειστά θα παραμείνουν και τα γραφεία του Συλλόγου μας.
Το πρόβλημα του διπλανού μας είναι και δικό μας πρόβλημα. Αναλαμβάνουμε δράση όλοι μαζί. Ενώνουμε τις φωνές μας, διαμαρτυρόμαστε και παράλληλα σχεδιάζουμε λύσεις για την επόμενη μέρα, για εμάς και τον τόπο μας.
ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
.
|
![]() |
||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!