altΕκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αποχαιρέτησαν το γεμάτο προκλήσεις 2025, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο νέο έτος. Εντυωπασιακά βίντεο από την υποδοχή του 2026 κάνουν τον γύρο του κόσμου, που γιόρτασε την Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα και θεαματικά σόου.

Ωκεανία
Τα ρολόγια έδειξαν 12 στα νησιά που βρίσκονται κοντύτερα στη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας (International Date Line) στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ άλλων στο Κιριμπάτι (Νήσος Χριστουγέννων), την Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία.
Στην Αυστραλία, το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2026 με ένα θεαματικό σόου με 40.000 πυροτεχνήματα που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, εβδομάδες αφότου σκότωσαν 15 ανθρώπους σε μια εβραϊκή εκδήλωση στην πόλη.
«Εδώ, τώρα, η χαρά που νιώθουμε συνήθως στην αρχή του νέου έτους αμβλύνεται από τη θλίψη της χρονιάς που έφυγε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Περισσότερα στο cnn.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 17.41
Σελήνη
13 ημερών
1854
Ελληνικά επαναστατικά σώματα πολιορκούν και καταλαμβάνουν την Άρτα.
1914
Οι Μεγάλες Δυνάμεις παραχωρούν και νομικώς στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου.
1996
Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πέφτει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή της νησίδος Ίμια.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!