altΜε μία πολύ όμορφη εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου, ολοκλήρωσε τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μουζακίου.
Η παρουσία των δασκάλων και των παιδιών που αποφοίτησαν, επί σκηνής ήταν άψογη, με εκτελέσεις μουσικών κομματιών και τραγουδιών που άγγιζαν την τελειότητα.

Εξάλλου, όπως επισήμανε στο χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης, το έργο που επιτελείται στο Ωδείο διαχρονικά από τους καθηγητές, είναι όχι μόνο πολύπλευρο, αλλά και πολύ αποδοτικό.
Ο ίδιος ευχαρίστησε «όλους τους συντελεστές και τους διοικούντες, παλιούς και νέους, της ΔΗΚΕΔΗΜ για την ουσιαστική δουλειά που προσέφεραν μέχρι σήμερα». Στάθηκε δε ιδιαίτερα «στη μέριμνα της προηγούμενης δημοτικής διοίκησης του πρώην Δημάρχου και Βουλευτή σήμερα κ. Γ. Κωτσού να δημιουργήσει αυτή την πολύ σημαντική δομή».
Κλείνοντας ο κ. Στάθης απέδωσε τα εύσημα στα παιδιά «για το ζήλο που επιδεικνύουν, μέσα στις πολλές γνωστικές υποχρεώσεις τους, να βρουν χρόνο για καλλιτεχνική εκπαίδευση στο Δημοτικό Ωδείο» και κάλεσε το κοινό να τα χειροκροτήσει μαζί του, όπως κι’ έγινε.
Ακολούθησε μια έκπληξη η οποία αφορούσε τον εορτάζοντα, λόγω γενεθλίων, Δήμαρχο, με τη Διευθύντρια της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Χρύσα Καρρά να του προσφέρει ανθοδέσμη και την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου να του εύχεται τραγουδιστά «χρόνια πολλά».
Από την πλευρά του, ο παριστάμενος Βουλευτής κ. Γ. Κωτσός, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία ίδρυσης του Δημοτικού Ωδείου ως «μια υπηρεσία που έδωσε τη δυνατότητα στις οικογένειες του Δήμου Μουζακίου να στέλνουν τα παιδιά τους για μουσικές σπουδές στον τόπο τους».
Ο κ. Κωτσός χαρακτήρισε τη λειτουργία του Ωδείου ως «ένα εγχείρημα που προσδίδει αξία, κύρος και ποιότητα στο Δήμο Μουζακίου και κάνει υπερήφανους όλους τους δημότες, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των πρώην και νυν διοικούντων». Όσο για τη ΔΗΚΕΔΗΜ, είπε πως «παρέχει ανελλιπώς πολλές υπηρεσίες σε όλες τις ηλικίες αποτελώντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου».
Στη συνέχεια, οΑντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της ΔΗΚΕΔΗΜ και του Δημοτικού Ωδείου, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, τόνισε πως «τα χαρούμενα πρόσωπα στην εκδήλωση αποδεικνύουν πόσο πολύ έλλειψε σε όλους μας, δυο χρόνια τώρα λόγω πανδημίας, η κοινωνική επαφή και να βλέπουμε τα παιδιά μας χαρούμενα να τραγουδούν, να χορεύουν, να προάγουμε και να παράγουμε πολιτισμό».
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Γιώργος Γέρμανος στον δικό του χαιρετισμό τόνισε: «Το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά, καθώς προάγει την μουσική καλλιέργεια και αγωγή τους, ενώ αναβαθμίζει και το πολιτιστικό γίγνεσθαι στο Δήμο. Θα ήθελα λοιπόν για το έργο του Ωδείου μας, να ευχαριστήσω τους καθηγητές και την καλλιτεχνική Διευθύντρια. Επίσης, ευχαριστώ όλους τους γονείς που εμπιστεύονται το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου για τη μουσική παιδεία των παιδιών τους».
Το παρών έδωσαν στη γιορτή ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίαςκ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αποστολία Αγγελάκη, κ. Γιώργος Φούντας, κ. Ηλίας Τρυφέρης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πολλοί δημότες.
Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής, Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.
Την επιμέλεια παρουσίασης της εκδήλωσης είχε η Γραμματέας του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Λιάνα Βλάχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.42
Δύση: 20.20
Τελευταίο Τέταρτο
1826
Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.
1849
Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.
1921
Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.