altΡυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της μεγάλης επετειακής συναυλίας την Τετάρτη 29/6/2022, στις 9 το βράδυ, σε διαμορφωμένο χώρο, κοντά στη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος του 1821 Γ. Καραϊσκάκης, πάνω από την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου.

Ο Δήμος Μουζακίου, ως οικοδεσπότης και βασικός συνδιοργανωτής, απευθύνει κάλεσμα για μαζική προσέλευση του κόσμου, καθώς η εν λόγω καλλιτεχνική εκδήλωση είναι μοναδική στα χρονικά του τόπου.
Συμμετέχουν, η διάσημηΣυμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με 150 εκτελεστές, 95μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό, η θαυμάσια Σχολική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής και διακεκριμένοι σολίστ όπως η Αγγλίδα υψίφωνος SophieGallagher, ο Πολωνός τενόρος ΤomaszTracz και ο Γερμανός βαρύτονος LeonardGeiger. Επίσης, θα ερμηνευτεί υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη, το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ Χάϋδν, «Δημιουργία».
Η διοργάνωση είναι πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της σπηλιάς του Αθάνατου Ήρωα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ.. Συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας), ενώ, τη στήριξή του παρέχει και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.
Η μαζική παρουσία του κοινού στην ξεχωριστή συναυλία, θα ενισχύσει τα μέγιστα την κοινή προσπάθεια αξιοποίησης και διάδοσης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη, ενός σπάνιου ιστορικού μνημείου του Νομού Καρδίτσας, το οποίο έχει τεράστια πολιτιστική αξία για την περιοχή και τη χώρα μας.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο κορυφαίος Έλληνας στο είδος του Αλέξης Κωστάλας.
Προκρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα:
•24453 – 50108 Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου.
•24410 – 75440 Γραμματεία Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.42
Δύση: 20.20
Τελευταίο Τέταρτο
1826
Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.
1849
Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.
1921
Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.