Τέλη κυκλοφορίας: Τι ισχύει για την πληρωμή ανά μήνα χωρίς έξτρα επιβάρυνση

altΤη δυνατότητα άρσης της ακινησίας χωρίς επιπρόσθετη χρηματική επιβάρυνση θα έχουν οι κάτοχοι οχημάτων από τον Μάϊο

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ανακοίνωσε πως όσοι κατέθεσαν πινακίδες και επιθυμούν να κάνουν άρση ακινησίας εντός του έτους, μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα χωρίς κάποια χρηματική επιβάρυνση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Μάλιστα η σχετική διάταξη φέτος θα ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η εκκίνηση του εν λόγω μέτρου από τον Μάϊο, όπου μέσω της εφαρμογής myCAR οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν για πόσους και ποιούς μήνες επιθυμούν να ενεργοποιήσουν τις πινακίδες τους, καθώς θα πληρώνουν τα τέλη ανά μήνα. Ωστόσο την δυνατότητα άρσης της ακινησίας θα την έχουν οι κάτοχοι των οχημάτων μόνο για μία φορά ανά έτος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στα τέλη κυκλοφορίας, για όσους επιλέγουν να κυκλοφορούν όλο τον χρόνο και για όσους επιλέξουν λιγότερους μήνες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει να να μονιμοποιήσει το συγκεκριμένο μέτρο για όλο τον χρόνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην "imerisia.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.