Πού και πώς θα ταξιδέψουμε μέσα στο 2020;

altΤα μέτρα έχουν χαλαρώσει σε πολλές χώρες, τα ταξίδια με τα νέα δεδομένα μπαίνουν ξανά στο πίσω μέρος του μυαλού μας και τα σχέδια ξεκινούν ξανά.

Τι σκοπούς έχουν, λοιπόν, οι ταξιδιώτες για το 2020 σύμφωνα με νέα έρευνα της Luggagehero;

Μικρότερη έγνοια για τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με την αρχή της κρίσης φαίνεται να έχουν οι ταξιδιώτες τώρα, ενώ η στροφή προς εγχώριους προορισμούς είναι πλέον εμφανής και ξεκάθαρη, σύμφωνα με έρευνα της Luggage Hero, αλυσίδας αποθήκευσης αποσκευών. Σε σχέση με παρόμοιες έρευνες του Μαρτίου και του Απριλίου, μάλιστα, τα δεδομένα φαίνεται να έχουν μεταβληθεί και η διάθεση για ταξίδια εσωτερικού είναι μεγαλύτερη.

Τι έδειξαν, λοιπόν, τα αποτελέσματα της online έρευνας;

Περισσότερο από το 1/3 των ερωτηθέντων θα ήθελε να ταξιδέψει σε άλλη χώρα πριν τον Σεπτέμβριο, αν δεν υπάρχουν περιορισμοί, ενώ το 31% θα περιμένει μέχρι το επόμενο έτος. Το 9% απάντησε ότι θα ταξίδευε μόνο αν υπήρχε διαθέσιμο εμβόλιο. Σημειώνεται, πάντως, 26% αύξηση στην πρόθεση ταξιδιού στο εξωτερικό το 2020, σε σχέση με την αναφορά του προηγούμενου μήνα.

Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον το 71% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι έχει σκοπό να εξερευνήσει τη χώρα του, είτε με road trip είτε με city breaks. Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες έχουν σκοπό να ταξιδέψουν εντός χώρας το καλοκαίρι, ενώ το 16% έχει τόση ανυπομονησία για ταξίδι, που θα ταξιδέψει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες μετά την άρση των μέτρων. Στην αντίπερα όχθη, το 6% αναφέρει ότι δεν θα βγει εκτός πόλης μέχρι να υπάρξει εμβόλιο. Μια ακόμη μικρότερη ομάδα ανθρώπων (3%) απάντησε ότι θα περιμένουν η οικονομία να εξομαλυνθεί προτού ταξιδέψουν.

Σχετικά με τα επαγγελματικά ταξίδια, μόλις το 17% απάντησε ότι προσαρμόστηκε στα online meeting, ενώ το 55% πιστεύει ότι θα κάνει τουλάχιστον ένα επαγγελματικό ταξίδι μέχρι το τέλος του 2020.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "clickatlife.gr" (εδώ)

 

 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.42
Σελήνη
11 ημερών
1806
Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
1869
Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
1918
Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1956
Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"