Χειμερινός τουρισμός στην Ελλάδα: Το στοίχημα της δεκαετίας

altΤο 2030 είναι το επόμενο ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η αναπτυξιακή στρατηγική που χαράχθηκε και ακολουθείται αυτή την περίοδο έχει στόχο η επόμενη δεκαετία να βρει την Ελλάδα με τουριστική κίνηση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι ο πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί:

Ο τουρισμός συμβάλλει κατά 25% στο ΑΕΠ της χώρας έμμεσα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, η άμεση συμβολή ανήλθε στο 12,5% για το 2019 - ακόμα και για το 2020, την χρονιά που ο τουρισμός λειτούργησε στοιχειωδώς λόγω της πανδημίας, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,7%. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι σχεδόν στο σύνολό της η τουριστική κίνηση στη χώρα μας διαμορφώνεται κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν πως το 56% των αφίξεων καταγράφεται μόλις σε δύο από τους έξι μήνες αυτούς και συγκεκριμένα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αν λοιπόν μπορεί να εντοπιστεί ένα ζήτημα στον ελληνικό τουρισμό είναι πρωτίστως αυτό, η εποχικότητά του. Μάλιστα, σύμφωνα με την άποψη παραγόντων του τουριστικού κλάδου, αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα δεδομένα που ισχύουν στη χώρα μας και τα οποία μπορούν να την οδηγήσουν μεταξύ των παγκόσμιων προορισμών τουριστών όλη τη χρονιά. Ο καιρός, τα μνημεία, οι υποδομές, η φύση και οι ορεινοί όγκοι που διαθέτει η Ελλάδα αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού πέρα από το δίπολο «ήλιος και θάλασσα» στο οποίο επί δεκαετίες στηρίχθηκε ο ελληνικός τουρισμός.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ) 

 

 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.42
Σελήνη
11 ημερών
1806
Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
1869
Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
1918
Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1956
Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"