Φιλία, ελπίδα και αισιοδοξία από τον 12ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

altΗ πιο μεγάλη, η λαμπερή, η πιο “ζεστή” χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας ξεκίνησε! Το ταξίδι του “Μικρού πρίγκηπα στον πλανήτη των Χριστουγέννων” είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Μύλου των Ξωτικών, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τα Τρίκαλα!
Το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023 οι καρδιές χιλιάδων φίλων των Ξωτικών γέμισαν από μηνύματα αγάπης, σε μια λαμπερή επίσημη τελετή έναρξης.

Τα Ξωτικά, οι Πιλότοι, η Αστρονόμος, ο Φανανάφτης, ο Αγιος Βασίλης, ο Μικρός Πρίγκηπας κάλεσαν χιλιάδες μικρά και μεγάλα παιδιά σε ένα ταξίδι στη χαρά, στο χαμόγελο, στην αισιοδοξία. Η τελετή έναρξης περιελάμβανε μια θεατρική απόδοση του κεντρικού θέματος της διοργάνωσης, με τραγούδι, χορό, φαντασμαγορικό φωτισμό, χρήση της σκηνής και του καρουζέλ, χορευτές/τριες και, φυσικά, πολλά, πάρα πολλά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον τρικαλινό ουρανό, μαζί με τη ρόδα των 32 μέτρων.
Δεκάδες οι εκπλήξεις σε ένα ανανεωμένο πάρκο, που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ξεπέρασε πολλές δυσκολίες για να πραγματοποιηθεί, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της διοργάνωσης.
Πλέον, όπως επεσήμανε ο ίδιος, “το παραμύθι ξεκινά, η μαγεία είναι εδώ!”.
Η φετινή δωδέκατη διοργάνωση σηματοδότησε την ενότητα και τη συνέχεια των τρικαλινών στη διοργάνωση της χαράς.
Τρεις Δήμαρχοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες. Ο νυν Δήμαρχος κάλεσε στη σκηνή τον εμπνευστή και πρωτεργάτη, όπως είπε, της διοργάνωσης, τον Χρήστο Λάππα. Και ακολούθησε ο τέως Δήμαρχος και νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, που, όπως εμφατικά είπε ο κ. Σακκάς, απογείωσε τη διοργάνωση.
Ο κ. Λάππας ανέτρεξε πίσω στο 2011, όταν “με πολλή πίστη και λίγη τρέλα, ξεκινήσαμε το ταξίδι”, ευχόμενος καλή επιτυχία και σε αυτή τη διοργάνωση, με έμφαση “στο μήνυμα ελπίδας για  τη Θεσσαλία που δοκιμάστηκε”. Ο κ. Παπαστεργίου καλωσόρισε άπαντες “στην καταπληκτική αυτή γιορτή”, καθώς και τον Δήμαρχο Χάλκης που παραβρισκόταν, αναφερόμενος ξανά στην αξία της δωρεάς ολόκληρου του συγκροτήματος του Μύλου από τον Ιωάννη Ματσόπουλο στον Δήμο Τρικκαίων, πριν από 45 χρόνια. Αναφέρθηκε και ο ίδιος στη στήριξη της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες, δίνοντας ευχές για καλές γιορτές με αγάπη.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα για χιλιάδες νέους και νέες με την αγαπημένη τραγουδίστρια Ζοζεφίν.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
6 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"