Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη του Φεστιβάλ Λιμνών

altΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη του αναμορφωμένου Φεστιβάλ Λιμνών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 2024. Το φεστιβάλ είναι ένας ενεργός θεσμός που αναδεικνύει την φυσική ομορφιά και τον πολιτιστικό πλούτο των λιμνών της περιοχής μας.

Το ξεκίνημα γίνεται με την συναυλία του επιφανή συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.
Ερμηνεύουν ο Στέλιος Διονυσίου και η Ελεάνα Παπαϊωάννου στο Μουζάκι (Πάμισος ποταμός) Παρασκευή 26 Ιουλίου 21:30.
Τοποθεσία https://maps.app.goo.gl/cbE3VQZ4scQMPxNY8

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλες συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες και 51 παραστάσεις θεάτρου και θεάτρου σκιών.

Βασικά Σημεία του Φεστιβάλ:
-Ημερομηνίες: 25 Ιουλίου - 25 Αυγούστου 2024-Τοποθεσίες: Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Στεφανιάδας, Λίμνη Σμοκόβου, Μουζάκι Πάμισος ποταμός και 52 χωριά της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας.
-Εκδηλώσεις: Συναυλίες, Θεατρικές Παραστάσεις.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε: "Το Φεστιβάλ Λιμνών αποτελεί μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις φυσικές μας ομορφιές και τον πολιτισμό μας και την πολιτιστική μας ταυτότητα. Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή και να απολαύσουν τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η Θεσσαλία."

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη των δημάρχων δήμου Λίμνης Πλαστήρα, δήμου Αργιθέας, δήμου Σοφάδων, δήμου Μουζακίου. Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες έχουν προσφέρει την δράση τους σε μεγέθη οικονομικά πολύ χαμηλά, ώστε να ενισχυθεί η παράλληλη ενεργή πολιτιστική δράση υπέρ των παιδιών των πλημμυροπαθών περιοχών.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.52
Δύση: 19.05
Νέα Σελήνη
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!