Ειδήσεις

Έκκληση της Δημοτικής αρχής για τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

altΘα γίνονται συνεχείς έλεγχοι στο προσεχές διάστημα και όπου απαιτηθεί θα επιβληθούν πρόστιμα

Έκκληση προς τους δημότες να σέβονται τον δημόσιο χώρο και να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας απευθύνει η Δημοτική αρχή Καρδίτσας. Όπως επισημαίνει η υπηρεσία καθαριότητας, αυτή την εποχή παρατηρείται το φαινόμενο, να συσσωρεύονται κλαδιά και άλλα απορρίμματα είτε σε πεζοδρόμια, είτε σε άλλους κοινόχρηστους χώρους όπως τα πάρκα.

Οι δημότες σε αρκετές περιπτώσεις πετούν ανεξέλεγκτα κλαδιά, μπάζα και ότι άλλο άχρηστο αντικείμενο έχουν στην αυλή τους  με αποτέλεσμα ακόμη και σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία να σχηματίζονται μικρές «χωματερές» με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο για το κοινωνικό σύνολο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Η υπηρεσία καθαριότητας επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με την έννοια του υπεύθυνου δημότη. Υπενθυμίζει ακόμη πως με βάση τον κανονισμό:
• Προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη κλπ.) τα συσκευάζουμε σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες, καλά δεμένες και επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλ.: 24410-76000 για την αποκομιδή τους.
• Δεν πετάμε τα σκουπίδια μας σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση κ.λ.π.
• Διατηρούμε καθαρούς τους κοινοχρήστους χώρους των πολυκατοικιών μας.
• Περιφράζουμε τα οικόπεδά μας και τα διατηρούμε πάντοτε καθαρά από σκουπίδια.
• Δεν αφήνουμε στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα υλικά οικοδομών.

Σε κάθε περίπτωση οι δημότες οφείλουν πριν προχωρήσουν σε εργασίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή σκουπιδιών, μπαζών, κλαδιών, άχρηστων αντικειμένων κλπ., θα πρέπει να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ.: 2441076000 με στόχο να υπάρχει προσυνεννόηση για τον τρόπο απομάκρυνσης των απορριμμάτων.
Τέλος επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εντείνει τους ελέγχους για την τήρηση του κανονισμού και όπου εντοπίσει παραβιάσεις θα επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.24
Δύση: 18.00
Σελήνη
18 ημερών
1391
Θάνατος του Αυτοκράτορα Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγου.
1816
Φθάνει στην Κέρκυρα ο Άγγλος Θωμάς Μάιτλαντ, ως πρώτος Αρμοστής των Ιονίων νήσων.
1821
Στο Κισνόβιο ο Αλέξανδρος Υψηλάντης λαμβάνει την απόφαση για την κήρυξη της Επαναστάσεως.
1826
Απόκρουση της εφόδου του Ιμπραήμ κατά του Μεσολογγίου.
1833
Κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της "Εφημερίδος της Κυβερνήσεως" του Βασιλείου της Ελλάδος.
1914
Οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1918
Ο συμμαχικός στρατός κατοχής στην περιοχή Κορυτσάς επιτρέπει να ανοίξουν πάλι τα Ελληνικά σχολεία.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός κυριεύει τη βόρεια κορυφή του όρους Σεντέλι.
1944
Τμήματα Ελλήνων ανταρτών συνάπτουν σκληρή τετραήμερη μάχη με βουλγαρικές δυνάμεις στις εκβολές του Νέστου ποταμού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!