Νέες προοπτικές για την ηλεκτροκινητικότητα στην Θεσσαλία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Emobicity

Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με στελέχη του ΚΑΠΕ για «καθαρές μεταφορές»

Νέες προοπτικές για την ενίσχυση των «καθαρών» μεταφορών και την ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλία φέρνει η συμμετοχή της Περιφέρειας στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα EMOBICITY και η συνεργασία με τον Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ),  ως εθνικού συντονιστή του έργου.

Σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα εξετάστηκαν οι προοπτικές στήριξης των Δήμων  της  Περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε να εντάξουν την ηλεκτροκίνηση στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς  και η προμήθεια περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων για την  αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει βήματα στην ηλεκτροκίνηση, μετά την απόκτηση του πρώτου της  ηλεκτρικού αυτοκινήτου  – από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob- και προχωρώντας στην  εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με το τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών του ΚΑΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο κ. Στέλιος Δημότσιος, εντεταλμένος Σύμβουλος Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος της ομάδας του έργου EMOBICITY.  Συζητήθηκαν: προτάσεις για την εφαρμογή της  ηλεκτροκίνησης στη νέα προγραμματική περίοδο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021-2027, η δυνατότητα προμήθειας Ηλεκτρικών Οχημάτων για την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η στήριξη των Δήμων  που υπάγονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε να εντάξουν την ηλεκτροκίνηση στα ΣΒΑΚ τους,  παραδείγματα καλής πρακτικής από άλλες Περιφέρειες και η  αξιοποίηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για την απόκτηση Ηλεκτρικών Οχημάτων. Ακόμη, εξετάστηκαν οι  συνέργειες με το έργο EnerNETMob, για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης. Το EMOBICITY χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Europe 2014 – 2020 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.40
Πανσέληνος
1582
Οι Μανιάτες ζητούν τη βοήθεια του Πάπα της Ρώμης για να διώξουν τους Τούρκους.
1770
Ο Λάμπρος Κατσώνης πλήττει τον τουρκικό στόλο έξω από την Ύδρα.
1824
Δύναμη 600 Τούρκων ιππέων επιτίθεται κατά των Ελλήνων στην Αθήνα.
1826
Δύναμη 5.000 Τούρκων επιτίθεται εναντίον των 800 Ελλήνων υπερασπιστών των Αθηνών, οι οποίοι συμπτύσσονται στην Ακρόπολη.
1877
Πεθαίνει ο ηρωικός ναύαρχος της Επαναστάσεως Κωνσταντίνος Κανάρης.
1946
Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων παραπέμπει το θέμα της Βορείου Ηπείρου στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».