Νέες προοπτικές για την ηλεκτροκινητικότητα στην Θεσσαλία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Emobicity

Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με στελέχη του ΚΑΠΕ για «καθαρές μεταφορές»

Νέες προοπτικές για την ενίσχυση των «καθαρών» μεταφορών και την ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλία φέρνει η συμμετοχή της Περιφέρειας στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα EMOBICITY και η συνεργασία με τον Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ),  ως εθνικού συντονιστή του έργου.

Σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα εξετάστηκαν οι προοπτικές στήριξης των Δήμων  της  Περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε να εντάξουν την ηλεκτροκίνηση στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς  και η προμήθεια περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων για την  αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει βήματα στην ηλεκτροκίνηση, μετά την απόκτηση του πρώτου της  ηλεκτρικού αυτοκινήτου  – από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob- και προχωρώντας στην  εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με το τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών του ΚΑΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο κ. Στέλιος Δημότσιος, εντεταλμένος Σύμβουλος Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος της ομάδας του έργου EMOBICITY.  Συζητήθηκαν: προτάσεις για την εφαρμογή της  ηλεκτροκίνησης στη νέα προγραμματική περίοδο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021-2027, η δυνατότητα προμήθειας Ηλεκτρικών Οχημάτων για την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η στήριξη των Δήμων  που υπάγονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε να εντάξουν την ηλεκτροκίνηση στα ΣΒΑΚ τους,  παραδείγματα καλής πρακτικής από άλλες Περιφέρειες και η  αξιοποίηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για την απόκτηση Ηλεκτρικών Οχημάτων. Ακόμη, εξετάστηκαν οι  συνέργειες με το έργο EnerNETMob, για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης. Το EMOBICITY χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Europe 2014 – 2020 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
4 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…