Δράσεις για την προώθηση της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INNO PROVEMENT

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ουγγαρίας διοργάνωσε από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2021  στη Βουδαπέστη την Τελική Εκδήλωση του έργου INNO PROVEMENT (Translating Industry 4.0 to improved SME policy instruments targeting innovation), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Europe και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο INNOPROVEMENT επικεντρώνεται στη βελτίωση των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στοχεύουν στις δραστηριότητες καινοτομίας για την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις που θέτει η νέα βιομηχανική εποχή (Industry 4.0). Συμμετέχουν 7 εταίροι από την Ουγγαρία, Τσεχία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Πολωνία και Φινλανδία με κοινή φιλοδοξία να αυξήσουν το μερίδιο και τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα επιτύχουν την υλοποίηση σχεδίων καινοτομίας στις συμμετέχουσες περιοχές.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τετραμελή αποστολή, αποτελούμενη από στελέχη του φορέα και εκπροσώπους του ΣΘΕΒ και της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούνε τοπικές βιομηχανίες, οι οποίες υιοθετούν τεχνολογικές μεθόδους Industry 4.0 και να μελετήσουν από κοντά την μετάβαση στο νέο αυτό επιχειρηματικό και τεχνολογικό μοντέλο παραγωγής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε το δικό της Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω δυο δράσεις: 1. Κέντρο Καινοτομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, 2. Κουπόνια Καινοτομίας για τις ΜμΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τέλος, το εταιρικό σχήμα ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών του σχετικά με τη Β’ Φάση του έργου, η οποία θα συμβάλει στην παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων των Περιφερειακών Σχεδίων.

Περισσότερα για το έργο INNOPROVEMENT:
http://www.interregeurope.eu/innoprovement/
https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/evropaikoprogramma/8

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.19
Δύση: 19.30
Σελήνη
13 ημερών
1329
Ο Αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ΄ ηττάται από τους Τούρκους του Ορχάν στη μάχη του Πελεκάνου.
1821
Ο οπλαρχηγός Κώστας Βελής κηρύσσει την Επανάσταση στο Κεράσοβο Αγράφων.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος επιχειρεί ανεφοδιασμό των πολιορκουμένων στο Μεσολόγγι.
1854
Οι επαναστάτες της Θεσσαλίας με αρχηγό τον Χριστόδουλο Χατζηπέτρο καταλαμβάνουν την Καλαμπάκα.
Στο Καρπερό Γρεβενών, οι επαναστάτες συγκρούονται με τους Τούρκους και τους αναγκάζουν να υποχωρήσουν στα Γρεβενά
1907
Ο Υπολοχαγός Σάρρας καταλαμβάνει την βουλγαρική καλύβα Πάτωμα, το ορμητήριο των κομιτατζήδων στην λίμνη των Γιαννιτσών.
1925
Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κέα.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες ομήρους στην Καισαριανή.
1945
Ο Γερμανός στρατηγός Ρέντακ υπογράφει στην βίλα Αριάδνη του Ηρακλείου την παράδοση των στρατευμάτων της περιοχής Χανίων
1956
Εκτελούνται από τις βρετανικές αρχές οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχαλάκης Καραολής και Αντρέας Δημητρίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!