Τρίκαλα: Δημοπρατείται από την Περιφέρεια το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες

Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο  «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που ανέλαβε και εκπόνησε με τις υπηρεσίες του Δήμου τη μελέτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες νομού Τρικάλων «Ελπίδα» και τις τεχνικές μας υπηρεσίες  προχωράμε στη δημοπράτηση ενός έργου αγάπης και προσφοράς, με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό εξασφάλισε τη χρηματοδότηση προκειμένου να αξιοποιηθεί η μεγάλη δωρεά ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Δεληλίγκα και να κατασκευαστεί ένα πρότυπο  Θεραπευτικό  Κέντρο στα Τρίκαλα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου
Το έργο «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με πρόβλεψη διανυκτέρευσης» αφορά επεμβάσεις σε υπάρχοντα κτίρια στο τέρμα της οδού Πατουλιάς στα Τρίκαλα σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (σύμφωνα με το Π.Δ. 16/6/1990 (ΦΕΚ 363/Δ/13-7-1990)
Με το έργο προβλέπεται:
-Αποκατάσταση των υπαρχόντων δύο κτιρίων περιλαμβανομένου και του φέροντος οργανισμού αυτών
-Λειτουργική ενοποίηση των κτιρίων με επεμβάσεις στις όψεις και στο εσωτερικό αυτών (οροφές, δάπεδα, διαχωριστικοί τοίχοι, χώροι βοηθητικοί και υγιεινής, λοιποί χώροι) με στόχο την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες
-Κατασκευή νέου κτιρίου επιφανείας 510 m2 για την εξυπηρέτηση των αναγκών του θεραπευτικού κέντρου.
-Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βελτίωση των προσβάσεων προς τα κτίρια και κατασκευή γηπέδων και λοιπών χώρων άθλησης ατόμων με ειδικές αναπηρίες καθώς και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ατόμων με ειδικές ανάγκες  
Προβλέπεται επίσης στον περιβάλλοντα χώρο διαμόρφωση χώρων για θεραπευτική ιππασία περιλαμβανομένων και δύο μικρών κτιρίων και στεγάστρου στον χώρο αυτόν  κατασκευή ναΐσκου για τις ανάγκες των φιλοξενουμένων,  υπαίθριος κινηματογράφος και υπαίθριες διαδρομές.
Επισημαίνεται ότι στο νέο κτίριο θα εξυπηρετηθούν άτομα και των τριών κατηγοριών αναπηριών και συγκεκριμένα άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες και άτομα με νοητική υστέρηση.
Ο  σχεδιασμός όλων των χώρων βασίστηκε κυρίως στις αρχές σχεδιασμού για άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.
Με το έργο θα εκτελεστούν εργασίες: οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, πρασίνου, σήμανσης χώρων κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου και πληροφοριακές πινακίδες

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.