20 χλμ. υπόγειοι αγωγοί άρδευσης στη Φαρκαδόνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπόγειο δίκτυο άρδευσης συνολικού μήκους  20 χιλιομέτρων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στην κτηματική περιοχή  Φαρκαδόνας.  Ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός υπογράφει την σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 1.123.901,35 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  του  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Από το υπόγειο  δίκτυο θα αρδεύονται αγροτικές εκτάσεις στις  Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων του Δήμου Φαρκαδόνας και στη Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας του Δήμου Τρικκαίων.
«Το νερό είναι ζωή, είναι ανάπτυξη, μας οδηγεί όλους μαζί σε  ένα καλύτερο  μέλλον. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη, στηρίζουμε τους αγρότες, στηρίζουμε την εθνική οικονομία, στηρίζουμε θέσεις εργασίας » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες,  ξεκινά ένα έργο ζωής για την Πηνειάδα, το Κεραμίδι, την Κρήνη, τη Χρυσαυγή, το Γριζάνο, το Ζάρκο, τη Φαρκαδόνα, το Πετρόπορο.  Υπογειοποιούμε 20 χλμ αρδευτικού δικτύου  και εκσυγχρονίζουμε  τον  ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό 17  υφιστάμενων γεωτρήσεων, με συστήματα  inverter.  Εξοικονομούμε νερό και ενέργεια, διασφαλίζουμε την άρτια  λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων, μειώνουμε τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο
Το σύνολο των αρδευόμενων εκτάσεων που εξυπηρετείται από το έργο, βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε.) και η άρδευση πραγματοποιείται  σήμερα από τις δεκαεφτά υφιστάμενες γεωτρήσεις οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Το έργο αφορά στην υπογειοποίηση των υφιστάμενων αγωγών άρδευσης και στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των υφιστάμενων γεωτρήσεων. Το συνολικό  μήκος των αγωγών άρδευσης που θα υπογειοποιηθούν είναι περίπου 20.400 μέτρα και οι διατομές των αγωγών Φ110 έως Φ225, 10, 12, 50 και 16 ατμοσφαιρών και θα είναι στο σύνολό τους πλαστικοί από PVC-U. Επίσης ο εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης αφορά στην τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (inverter) στα αντλιοστάσια του Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Πρώτο Τέταρτο
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"