Εκδήλωση για «Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης» από την Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Μύλο του Παππά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζοντας  την ηλεκτροκίνηση, ολοκλήρωσε με επιτυχία την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό έργο «Μεσογειακά Διαπεριφερειακά Δίκτυα Ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», που συγχρηματοδοτείται  από το  πρόγραμμα Interreg MED. Με το μήνυμα «το μέλλον της αυτοκίνησης στην Θεσσαλία είναι ηλεκτρικό» η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια ολοήμερη εκδήλωση, την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 στο Μύλο του Παππά στη Λάρισα.

Στον προαύλιο χώρο του Μύλου, από τις 9:30π.μ. μέχρι τις 21:30μ.μ. θα λειτουργεί έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διατίθενται στην Ελληνική αγορά, μηχανών, ποδηλάτων, πατινιών, καθώς και σταθμών φόρτισης, στην οποία ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και να κατανοήσει τα νέα δεδομένα όπως το κόστος αγοράς και συντήρησης των οχημάτων, καθώς και των σταθμών φόρτισης, την διάρκεια φόρτισης τους, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 
Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας», από τις 9:30π.μ. μέχρι τις 14:00μ.μ, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μύλου.  Οι βασικοί στόχοι της ημερίδας είναι:
•η παρουσίαση της προσπάθειας προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι προοπτικές της, σε σχέση με τις εξελίξεις στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, των σταθμών φόρτισης, τις επενδύσεις που απαιτούνται, καθώς και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.
•η παρακίνηση των Δημόσιων  Φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και να αναλυθούν τα οφέλη εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το κόστος επένδυσης, λειτουργίας, οι τρόποι χρηματοδότησης, καθώς και οι μεθοδολογίες και τα εργαλεία για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης από τους δημόσιους φορείς και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»