Ειδήσεις

Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία στα Τέμπη: Ποια πρόσωπα θα κληθούν από τον ανακριτή

- Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των τρένων

altΤην πόρτα του εφέτη ανακριτή αναμένεται να περάσει τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 10, ο 33χρονος σταθμάρχης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, προκειμένου να απολογηθεί για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την Τρίτη θα ακολουθήσει η απολογία του πιο έμπειρου σταθμάρχη.

Ο δεύτερος και παλαιότερος σταθμάρχης, ο οποίος όπως έγινε γνωστό το βράδυ του μοιραίου δυστυχήματος εγκατέλειψε το πόστο του νωρίτερα,  θα υποστηρίξει πως και να μην είχε εγκαταλείψει τη θέση του, δεν θα ήταν παρών την ώρα του δυστυχήματος, καθώς σχολούσε στις 23.00.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN, η πρόταση για να δοθεί η δεύτερη προθεσμία στον πρώτο σταθμάρχη δεν ήταν μόνο της δικηγόρου του αλλά και του ίδιου του ανακριτή αφού μετά από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις των εργαζομένων αλλά και από την Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, ανοίγει τη βεντάλια των ερευνών του. Χτίζει δηλαδή κατηγορητήριο και για άλλα υψηλόβαθμα στελέχη που γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα για τα προβλήματα που υπήρχαν. Έτσι από ότι φαίνεται μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ασκηθούν νέες διώξεις.

Περισσότερα στο ethnos.gr - εδώ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.29
Σελήνη
12 ημερών
1821
Δύναμη 1.000 Θεσσαλών επαναστατών πολιορκεί χωρίς αποτέλεσμα το Βελεστίνο.
1822
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους στην Πάτρα.
1825
Ο Ιωάννης Γκούρας διασκορπίζει στο Δίστομο τους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες κατανικούν τους Τούρκους στην Καλαμπάκα.
1886
Έναρξη μεθοριακών συμπλοκών στην Θεσσαλία μεταξύ Ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Μενεμένη Σμύρνης.
1927
Έναρξη των πρώτων Δελφικών εορτών, με πρωτοβουλία του ποιητή Αγγέλου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας.
1944
Απαγχονισμός 10 Ελλήνων στα Ψηλά Αλώνια Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!