Ειδήσεις

Κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους οι Θεσσαλοί αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς τονίζουν ότι τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, συντονίζονται με τα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα ανά τη χώρα και αναχωρούν αύριο το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους με των υπολοίπων αγροτών.

Είναι το τρίπτυχο της απόφασης που έλαβαν σήμερα οι Θεσσαλοί αγρότες, στο πλαίσιο σύσκεψης.
Σταθερός προσανατολισμός τους, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αρχής γενομένης από την μετάβασή τους στην Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου, έως ότου ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλοί αγρότες διεκδικούν, άμεσα αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ζητούν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί και για το σαφές χρονοδιάγραμμα απόδοσης των αποζημιώσεων.
Επίσης, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής, ελάχιστη εγγυημένη τιμή, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Πηγή ertnews.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!