Ειδήσεις

Προετοιμασία συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με επιτροπή αγροτών

– Συνεχίζονται τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις

Την πρόθεση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμένοντας να διευκρινιστεί ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι των αγροτών και ποιους θα εκπροσωπούν. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με ολιγόωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, ενώ οι αγρότες έχουν αποστείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό με εννέα ζητήματα, κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου και την ανακούφισή τους από το κόστος παραγωγής.

Η αντιπολίτευση, στο σύνολό της, στηρίζει τα αιτήματά τους και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποιεί από το πρωί επίσκεψη στα μπλόκα. Αύριο Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχουν οι αγρότες στη Σίνδο θα ορίσουν την επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό. Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α). Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει και εάν δεν θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα θα την ζητήσουν για την Τρίτη.
Η επιστολή των αγροτών με τα αιτήματά τους έφτασε στα χέρια του πρωθυπουργού με τον ίδιο να προτίθεται να τους συναντήσει την προσεχή Δευτέρα εφόσον προηγουμένως λυθεί το θέμα της εκπροσώπησής τους.

Π. Μαρινάκης: Αναμένουμε να μάθουμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν
«Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα αλλά πρώτα αναμένουμε να μάθουμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν. Ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε σε ένα σημείο να εμποδίζονται οι πολίτες από την ελεύθερη διέλευσή τους. Υπάρχει η καλή διάθεση από την κυβέρνηση, η οποία προκύπτει από πράξεις να ακούσουμε τους αγρότες».
Ο υπουργός Επικρατείας Mάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, προϋπόθεση οι ανοικτοί δρόμοι δεν θέλουμε παρακώλυση συγκοινωνιών – δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να συζητήσω τις τεχνικές λεπτομέρειες , όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό Το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις».
Μιλώντας στην ΕΡΤ εκπρόσωποι των αγροτών μετά το ΝΑΙ του πρωθυπουργού για συνάντησή μαζί τους επισημαίνουν ότι προσδοκούν μέσα από τη συζήτηση να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.

Περισσότερα στο ertnews.gr - εδώ


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
9 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"