Εκπληκτικές συνταγές γλυκών, Ελλήνων κορυφαίων σεφ

alt-Τις πόσταραν στο Instagram, έκαναν χαμό
Τώρα που έχουμε άπλετο χρόνο στη διάθεσή μας, ψήνουμε γλυκά από κορυφαίες συνταγές αγαπημένων μας σεφ! Σίγουρα θα έχετε κάνει Πάσχα στο χωριό, Πάσχα στο νησί, Πάσχα στην πόλη και ίσως Πάσχα στο εξωτερικό. Όπως και να έχει, φέτος κάνουμε όλοι μαζί Πάσχα στο σπίτι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι εξίσου όμορφο. Θα είναι διαφορετικό, αλλά με γλυκές νοστιμιές, αφού θα ακολουθήσουμε τις συνταγές πετυχημένων σεφ. Ψάξαμε τα Instagram account τους και ιδού τα αποτελέσματα!
Στέλιος Παρλιάρος - Συνταγή Κέικ φράουλας
Ένα ζουμερό κέικ γεμάτο με αρώματα φράουλας, ιδανικό για το πρωινό ή για συνοδευτικό σε κρύο τσάι.
Υλικά συνταγής για κέικ φράουλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
180 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
170 γρ. ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής για κέικ φράουλα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά για να το στερεώσουμε εν είδει πάτου. Έπειτα ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί, ώστε ο πάτος να είναι πιο σταθερός.
Εναλλακτικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με την ίδια διάμετρο ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.42
Πανσέληνος
1806
Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
1869
Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
1918
Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1956
Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!