Lifestyle - Περιβάλλον

Αρνητικό ρεκόρ στην υπερθέρμανση του πλανήτη

altΞεπεράστηκε το όριο των 2 βαθμών – Τι σημαίνει για την Γη
Τα στοιχεία από την περίοδο 1850-1900
Ένα αρνητικό ρεκόρ απόρροια της κλιματικής αλλαγής κατέγραψε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, καθώς ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το όριο των 2 βαθμών Κελσίου, που είχε τεθεί στη συμφωνία του Παρισιού.Συγκεκριμένα, η συμφωνία, που υπογράφτηκε το 2015 έπειτα από τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα COP21, έχει στόχο να διατηρήσει

Περισσότερα...

Ηλεκτροκίνηση, για μείωση των ρύπων και αναστροφή της κλιματικής κρίσης

altΗ ΔΕΗ, ως ηγέτιδα δύναμη στην ενέργεια, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αναγνώρισε τον ρόλο της για τη διείσδυση και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια του κύκλου της ζωής του, είναι περίπου 35% χαμηλότερο από αυτό των βενζινοκίνητων οχημάτων, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα. 
 

Περισσότερα...

Γιατί η Ελλάδα έχει φέτος τις περισσότερες καμένες εκτάσεις στην Ευρώπη

altΤα υψηλότερα νούμερα όσον αφορά τη συνολική καμένη έκταση καταγράφει φέτος η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών EFFIS.Επίσης, το σύνολο της καμένης γης για το 2023 συνιστά αυτή τη στιγμή το 1,09% της έκτασης της χώρας, ενώ ο μέσος όρος για την περίοδο 2006-2022 ήταν 0,33%.
 

Περισσότερα...

Τι να περιμένουμε τον τέταρτο χειμώνα του κορωνοϊού

altΠέντε ειδικοί εξηγούν στην «Κ» την κατάσταση που διαμορφώνεται. Τι μαρτυρά η επιδείνωση των «σκληρών» δεικτών, ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν και πότε;Το μαρτυρούν οι σκληροί δείκτες, το τονίζουν οι ειδικοί της Υγείας: τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται, όπως και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Τι σημαίνει, όμως, αυτό στην πράξη για την πίεση που θα δεχτεί το σύστημα Υγείας, αλλά και για τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τον τέταρτο κατά σειρά χειμώνα που καλούμαστε να συνυπάρξουμε με την COVID-19;

Περισσότερα...

Η παγκόσμια ελίτ ευθύνεται για το 16% των ρύπων

altΡυπαίνουν περισσότερο από το 66% του παγκόσμιου πληθυσμού
Η ανισότητα και μάλιστα στην ακραία της μορφή δεν περιορίζεται στα εισοδήματα και στον πλούτο, αλλά επεκτείνεται στη ρυπογόνο δραστηριότητα και στην καταστροφή του πλανήτη, με τους πλουσιότερους του κόσμου να εκπέμπουν τους περισσότερους ρύπους, προκαλώντας δυστυχία και θανάτους σε πολύ φτωχότερους.

Περισσότερα...

Κλιματική κρίση: Ο πλανήτης χάνει το μεγάλο στοίχημα του Παρισιού

altΟι ανεξέλεγκτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ο εφιάλτης της υπερθέρμανσης 11 χρόνια νωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Σε απόσταση αναπνοής από τον στόχο του 1,5°C κάτω από τον οποίο θα πρέπει να συγκρατηθεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη -σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα-, σε συνδυασμό με την επίτευξη ενός ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2050, όπως όριζε η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που υπεγράφη το 2015, βρίσκεται η ανθρωπότητα.

Περισσότερα...

Επιστήμονες ανασύνθεσαν σκελετό αρκούδας που δηλητηριάστηκε

altΣτόχος η ευαισθητοποίηση πολιτών

Τον σκελετό μιας αρκούδας που πέθανε από δηλητηριασμένο δόλωμα ανασύνθεσαν επιστήμονες και εκτίθεται πλέον, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ψαράδων Πρεσπών. Τον Απρίλιο του 2012 μια μεγάλη αρσενική αρκούδα ξεψύχησε στους Ψαράδες Πρεσπών, αφού της έβαλαν φόλα.

Περισσότερα...

Copernicus: Ο θερμότερος Οκτώβρης που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

altΤον θερμότερο Οκτώβρη στην ιστορία του πλανήτη κατέγραψε το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, συνεχίζοντας το «σερί» κατάρριψης ιστορικών υψηλών θερμοκρασιών, που σημειώνεται από τον Ιούνιο. Το νέο αυτό «ρεκόρ» δείχνει, όπως επισημαίνουν ειδικοί πως το 2023 είναι πλέον «πρακτικά βέβαιο» πως θα αποδειχθεί η θερμότερη χρονιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ του 2016.

Περισσότερα...

Δεν θα ζήσουμε χειμώνα φέτος - Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο Ελ Νίνιο

altΜέχρι και την άνοιξη του 2024 αναμένεται να επηρεάσει το βόρειο ημισφαίριο το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο θα επιφέρει νέα αύξηση των θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του οργανισμού επισημαίνεται πως οι πιθανότητες της διάρκειας του κυκλικού μετεωρολογικού φαινομένου μέχρι τον Απρίλιο του 2024 ανέρχονται σε 90%, ενώ επίσης πολύ πιθανό είναι το Ελ Νίνιο να φτάσει στο αποκορύφωμά τους αυτόν τον χειμώνα.

Περισσότερα...

Κλιματική αλλαγή: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 62 ετών η παραγωγή κρασιού

altΗ παγκόσμια παραγωγή κρασιού μειώθηκε φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1961, καθώς οι αμπελώνες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV).
Η παραγωγή έφτασε τα 244,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα, μειωμένη κατά 7% σε σχέση με το 2022, ανέφερε ο διακυβερνητικός οργανισμός, καθώς παρουσίασε τις πρώτες εκτιμήσεις του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 166

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
28 ημερών
536
Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"