Lifestyle - Περιβάλλον

Τριχωνίδα: Η γαλάζια λίμνη με τα σπάνια είδη και η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής

altΓια τη λίμνη Τριχωνίδα, «τη μεγαλύτερη, καθαρότερη και ομορφότερη λίμνη της Ελλάδας», μιλά στο Act For Earth του CNN Greece ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Νίκος Κωστακόπουλος.
Η λίμνη Τριχωνίδα είναι κατανεμημένη στην εδαφική έκταση των Δήμων Θέρμου και Αγρινίου, με έκταση 96,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Περισσότερα...

Καλλιστώ - Θεοδωρίδης: Πώς οι «έξυπνοι» διάδρομοι μπορεί να σώσουν τον πληθυσμό της καφέ αρκούδας

altΤο έργο «LIFE Bear-Smart Corridors» στο οποίο συμμετέχει η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, έχει στόχο την ενίσχυση των πληθυσμών της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και την Κεντρική Ιταλία. Το έργο «LIFE Bear-Smart Corridors» αποτελεί μία διεθνή συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με σκοπό τη διατήρηση και διασφάλιση της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων κίνησης των αρκούδων, των λεγόμενων «διαδρόμων έξυπνης συνύπαρξης με την αρκούδα».

Περισσότερα...

Μετατρέπουν πλαστικά και αέρια του θερμοκηπίου σε βιώσιμα καύσιμα με την ενέργεια του ήλιου

altΕρευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα, το οποίο, χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια του Ήλιου, μπορεί να μεταμορφώσει τα πεταμένα πλαστικά και τα αέρια του θερμοκηπίου (όπως το διοξείδιο του άνθρακα) σε βιώσιμα καύσιμα και σε άλλα πολύτιμα προϊόντα.

Περισσότερα...

Proud Farm: Αγρότες από την Κοζάνη φτιάχνουν λίπασμα με μαλλί από πρόβατο

altΒιολογικό λίπασμα αποκλειστικά από 100% μαλλί προβάτων παράγει πιλοτικά, εδώ και λίγο καιρό, η ομάδα παραγωγών «Proud Farm», από την περιοχή της Κοζάνης, ώστε να αξιοποιήσει εναλλακτικά το μαλλί των ζώων που σήμερα πετιέται.

 

Περισσότερα...

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η κλιματική αλλαγή, ο βασικός κίνδυνος της επόμενης δεκαετίας

altΟι τωρινές προκλήσεις, που περιλαμβάνουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση και τα υψηλά εθνικά χρέη, απειλούν να ανακόψουν τη συλλογική βούληση και τη συνεργασία που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Περισσότερα...

16 δράσεις προστασίας και ανάδειξης των περιοχών Natura στη Θεσσαλία

altμε χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα  16 δράσεων  διαχείρισης, ενημέρωσης, πληροφόρησης και προβολής των περιοχών  Natura  που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της,  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό  1.528.803  ευρώ και δικαιούχο φορέα τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος  και  Κλιματικής Αλλαγής ΟΦΥΠΕΚΑ.

Περισσότερα...

Ευρώπη: Ρεκόρ καμένων στρεμμάτων και εκπομπών άνθρακα από τις δασικές πυρκαγιές του 2022

altΟι συνολικές εκπομπές από τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζονται σε 6,4 μεγατόνους άνθρακα.Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε φέτος ρεκόρ καμένων επιφανειών από δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με έναν απολογισμό που επικαιροποιήθηκε σήμερα από το ευρωπαϊκό σύστημα ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές (Effis) και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Copernicus για την κλιματική αλλαγή.Περισσότερα από 7,85 εκατ. στρέμματα κάηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 19 Νοεμβρίου, διευκρινίζουν τα Effis και Copernicus.

Περισσότερα...

Σουηδία: «Κάντε ντους σε 4 λεπτά»

alt- Θα βάλουν αδιάβροχες κλεψύδρες στις μπανιέρες των ενοίκων
Η δημοτική εταιρεία κατοικιών ABK εξέδωσε οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες για το πώς μπορούν να εξοικονομήσουν ρεύμα.Το πολύ τέσσερα λεπτά θα πρέπει να παραμένουν στο ντους -και κατά προτίμηση ακόμα λιγότερο- ένοικοι στο Kristianstad της Σουηδίας. Η δημοτική εταιρεία κατοικιών ABK εξέδωσε οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες για το πώς μπορούν να εξοικονομήσουν ρεύμα και σε αυτές περιλαμβάνεται μικρότερος χρόνος στη ντουζιέρα.Και πως θα το πετύχουν αυτό;

Περισσότερα...

Η NASA ξεκινά την πρώτη παγκόσμια έρευνά της για το νερό στη Γη

alt– Ο δορυφόρος αρχίζει το ταξίδι του
Πώς θα παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν
Την πρώτη της παγκόσμια έρευνα για το νερό στη Γη ξεκινά την Πέμπτη (15/12) τα ξημερώματα η NASA. H διεθνής αποστολή δορυφόρου έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση από τη Νότια Καλιφόρνια στο πλαίσιο ενός μεγάλου επιστημονικού προγράμματος μελέτης του πλανήτη μας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μία συνολική έρευνα για τους ωκεανούς, τις λίμνες και τους ποταμούς.

Περισσότερα...

Θα απαγορευτούν τα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα στα ξενοδοχεία

altΑπαγορευμένα θα είναι σε λίγο καιρό τα μικρά πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους πελάτες τους, έπειτα νέα μέτρα που θα λάβει η Κομισιόν.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης προϊόντων υγιεινής στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία ως μέρος των νέων κανόνων για τη μείωση των απορριμμάτων σε όλη την ΕΕ, που απαγορεύει στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν μπουκάλια σαμπουάν, λοσιόν σώματος και αφρόλουτρα στους πελάτες τους. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 161

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 17.49
Σελήνη
17 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταστρέφουν τους μπαρουτόμυλους των Σπηλιοτόπουλων στην Δημητσάνα.
1822
Παραχωρείται υπό όρους αμνηστεία στους Αγιορείτες. Έτσι λήγει η επανάσταση στη Χαλκιδική.
1825
Ιδρύεται στο Ναύπλιο νοσοκομείο για τους τραυματίες αγωνιστές.
1828
Ορκίζεται στην Αίγινα η Κυβέρνηση του Καποδίστρια.
1867
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Γεώργιο Διβόλη.
1878
Έλληνες επαναστάτες δρουν κατά των Τούρκων στη Δυτική Μακεδονία.
1897
Τμήμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος απελευθερώνει την Αγιά και τους οχυρούς τουρκικούς στρατώνες Λειβαδίων.
1944
Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες στα Ριζανά Σερρών.
1956
Στην Αμμόχωστο οι Άγγλοι σκοτώνουν τον μαθητή Πέτρο Γιαλλούτσο, που ήταν σημαιοφόρος σε διαδήλωση.
1957
Στο Προδρόμι Κύπρου οι Άγγλοι σκοτώνουν τον επικηρυγμένο μαθητή Γ. Παπαβερκίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"