Συνταγή για σπανακόρυζο -Τα μυστικά της γιαγιάς

altΣπανακόρυζο μια κλασική ελληνική, καλοκαιρινή συνταγή.
Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό απλό, κλασικό και πολύ υγιεινό. Με φανατικούς οπαδούς και φανατικούς εχθρούς. Οι εχθροί του, πάντως, είτε δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ είτε δεν έχουν δοκιμάσει ένα πιάτο σπανακόρυζο με σωστές ισορροπίες.

Το ρύζι, π.χ., πρέπει να είναι σπυρωτό, για να υπάρχει αντίθεση στις υφές. Και με σωστή αναλογία έτσι ώστε το σπανακόρυζο που τρώμε να μην είναι ούτε σκέτο σπανάκι ούτε σκέτο ρύζι. Και το λεμόνι πρέπει να είναι αρκετό για να... ξυπνάει το σπανάκι και να βγαίνουν ωραίες οξύτητες στο πιάτο. Ας δούμε λοιπόν μια κλασική συνταγή για σπανακόρυζο, με ωραίες ισορροπίες.

Υλικά για σπανακόρυζο
1 κιλό σπανάκι
250 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
1 κούπα λάδι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 και 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής για σπανακόρυζο
Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας πάρα πολύ καλά το σπανάκι. Πολλή ώρα και με πολύ νερό.
Αμέσως βάζουμε το σπανάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον άνιθο, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και μια κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 με 12 λεπτά και μέχρι να βράσει το ρύζι.
Είμαστε φειδωλοί στο νερό, γιατί στόχος είναι όταν το ρύζι έχει βράσει το φαγητό μας να έχει πιει και όλα του τα υγρά. Προσέχουμε, ωστόσο, στην πορεία να προσθέσουμε νερό, αν χρειαστεί.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν ελέγξουμε το ρύζι και σιγουρευτούμε ότι έχει βράσει τόσο όσο θέλουμε.
2 με 3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση....

Πηγή: iefimerida.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.56
Δύση: 17.27
Σελήνη
8 ημερών
1821
Ο Βαλής της Θεσσαλονίκης Μεχμέτ Εμίν Πασάς καταλαμβάνει την Κασσάνδρας Χαλκιδικής και την μεταβάλλει σε σφαγείο και στάχτη.
1912
Βούλγαροι και Τούρκοι σφάζουν τους κατοίκους του Ελληνικού χωριού Ακ Αλάν της Ανατολικής Θράκης.
1930
Υπογράφεται στην Άγκυρα ελληνοτουρκική συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Κεμάλ Ατατούρκ.
1940
Ο Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, επιστρέφοντας με το αεροσκάφος του στη βάση του, τραυματίζεται θανάσιμα.
1943
Δύναμη 114 Ιερολοχιτών και 200 αλεξιπτωτιστών απελευθερώνουν προσωρινώς την Σάμο.
Δύναμη 300 ανταρτών του ΕΔΕΣ διεξάγει σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στην Νεράιδα Τρικάλων.
1944
Οι Γερμανοί τουφεκίζουν 17 Έλληνες πατριώτες στην Πρώτη Φλωρίνης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!