Τα εναλλακτικά ζυμαρικά: από όσπρια, από χαρούπι, από κινόα και ό,τι μπορείς να ΜΗ φανταστείς

altΞεχάστε τα κλασικά ζυμαρικά από αλεύρι (λευκό ή ολικής άλεσης) και σιμιγδάλι, που βρίσκουμε ακόμη και στο πιο μικρό παντοπωλείο. Σήμερα θα σας μάθουμε τα πιο ξεχωριστά ζυμαρικά, αυτά που φτιάχνονται από τα πιο αναπάντεχα υλικά.Τα τελευταία χρόνια, λίγο που ο κόσμος αναζητάει μεγαλύτερη ποικιλία στο τραπέζι του, λίγο που όλοι προσπαθούν να εντάξουν στο καθημερινό μενού τους πιο υγιεινές τροφές, έχουμε δει να κάνουν την εμφάνιση τους ζυμαρικά που δεν φτιάχνονται με αλεύρι και σιμιγδάλι.
 
 Όσπρια, σπόροι και ρίζες είναι μερικές μόνο από τις εναλλακτικές που αξιοποιούν οι εταιρείες, για τα πρωτότυπα προϊόντα τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες και οι γνωστές μάρκες ζυμαρικών που σταδιακά εντάσσουν στη γκάμα τους τέτοια προϊόντα, βάζοντας τα εναλλακτικά ζυμαρικά και στα ράφια των σουπερμάρκετ.
Για να πάρετε μία γεύση, κάναμε μία βόλτα τόσο σε φυσικά καταστήματα (σουπερμάρκετ, delicatessen και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), όσο και σε eshops και ξεχωρίσαμε τα πιο εναλλακτικά ζυμαρικά που μπορεί να βρει κάποιος αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Πανσέληνος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…