15 κλασικά κι αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά

altΕίναι τα πιάτα που μιλούν στην ψυχή μας και δεν είναι άλλα από αυτά που μας μαγείρευε πιο συχνά, καθημερινές και Κυριακές, η μαμά μας. Από τα μακαρόνια με κιμά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι μέχρι τα φρικασέ που άργησες να αναγνωρίσεις την αξία τους, τα συγκεντρώσαμε όλα εδώ για να φτιάχνεις και εσύ στα παιδιά σου. Οι νόστιμες γεύσεις άλλωστε είναι κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.
 
Κλασική μακαρονάδα με κιμά
Η πιο αγαπημένη μακαρονάδα όλης της οικογένειας με ακόμη πιο λαχταριστή σάλτσα κιμά, ενισχυμένη με μορταδέλα και λουκάνικο. Θα την λατρέψετε! 
Παστίτσιο
Το παστίτσιο είναι διαχρονική αξία για κάθε οικογένεια! Ταιριάζει τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι και δεν υπάρχει περίπτωση να περισσέψει ούτε 1 κομμάτι! 
Μουσακάς
Όσο κι αν έχει κατηγορηθεί για τις περίσσιες θερμίδες του και για τη χρονοβόρο διαδικασία παρασκευής του, ένας καλομαγειρεμένος μουσακάς είναι πάντα ευπρόσδεκτος! 
Κεφτέδες οι κλασικοί
Πείτε αλήθεια, στεκόσασταν κι εσείς δίπλα στη μαμά σας όταν τηγάνιζε κεφτεδάκια και τα “κλέβατε” ζεστά-ζεστά από την πιατέλα! Παρέα με μια μερίδα τηγανητές πατάτες ήταν, είναι και θα παραμείνουν από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.42
Πανσέληνος
1806
Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
1869
Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
1918
Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1956
Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!