Ύπνος: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με την τηλεόραση ανοιχτή

altΎπνος VS τηλεόρασης... Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σας παίρνει ο ύπνος βλέποντας TV.
Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση δεν είναι και ό,τι καλύτερο…
Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν πως αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια μειώνει την ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά, επηρεάζει τη διάθεσή σας και, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου Northwestern να βλάψει την καρδιαγγειακή λειτουργία και να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ύπνος VS τηλεόρασης
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, ο ύπνος υπό έστω λίγο φωτισμό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκδήλωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι μια νύχτα έκθεσης σε μέτριο φωτισμό δωματίου κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη γλυκόζη και την καρδιαγγειακή ρύθμιση, που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου.
Προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Behavioral Brain Research βρήκε ότι η έκθεση στο φως θα μπορούσε, επίσης, να αυξήσει την εγρήγορση, γεγονός που διαταράσσει τον ύπνο.

Περισσότερα στο vita.gr - εδώ





 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!