Συνάντηση του δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα

altΣτη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο Καρδίτσας

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα είχε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στο γραφείο του πρώτου στην Περιφέρεια.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν τον Δήμο Καρδίτσας αλλά και για θέματα που αφορούν ευρύτερα την περιοχή.

Αναλυτικότερα συζητήθηκε το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που είτε εκτελούνται είτε προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα, συζητήθηκε το υδατικό έλλειμμα που παρατηρείται αυτή την περίοδο σε όλο το Θεσσαλικό διαμέρισμα, καθώς και θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως είναι η λειτουργία και η περαιτέρω ανάπτυξη των πανεπιστημιακών σχολών που στεγάζονται στην Καρδίτσα. Ο κ. Κουρέτας συζήτησε με τον κ. Τσιάκο εκτενώς το θέμα του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που ήδη επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι τα έργα που έχουν σχεδιαστεί να χρηματοδοτηθούν από το Β.Α.Α. είναι πολύ σημαντικά, για τον Δήμο Καρδίτσας και με την ολοκλήρωση τους, θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες για την αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων. Επίσης ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε αμέσως μετά το Πάσχα να επισκεφτεί το Δήμο Καρδίτσας και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, να εξετάσουν σειρά θεμάτων που αφορούν από κοινού Περιφέρεια και Δήμο.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
17 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!