Επίσκεψη μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχτηκαν την περασμένη Παρασκευή  στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, καθώς ομάδα μαθητών και μαθητριών από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο επισκέπτεται το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, καθώς τα δύο σχολεία συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία. Η υποδοχή της αποστολής των μαθητών και καθηγητών υπήρξε ενθουσιώδης, με το σύνολο Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τη Βυζαντινή χορωδία να υποδέχονται με μουσικό πρόγραμμα τους συμμαθητές τους , ενώ η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η οποία στελεχώνει την Ευρωπαϊκή χορωδία του σχολείου, απάντησε ανάλογα, ερμηνεύοντας το δικό της μοναδικό ρεπερτόριο. Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Ρόδου ξεναγήθηκε αρχικά στους πολυτελείς χώρους του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και θαύμασαν την πλούσια υλικοτεχνική υποδομή και τις υπερσύγχρονές κτηριακές εγκαταστάσεις, ενώ μετά το πέρας της  μουσικής υποδοχής και της μουσικής εκδήλωσης οι μαθητές και οι καθηγητές και από τα δύο σχολεία είχαν χρόνο για περαιτέρω συζήτηση και αμοιβαίες υποσχέσεις για μελλοντική συνεργασία. Ο Διευθυντής κ. Λίτσιος Γεώργιος υποδέχτηκε την ομάδα του Μουσικού Σχολείου και τον μαέστρο της χορωδίας κ. Μιχάλη Καλατζή, καθώς και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς : κ. Πέτρο Τσιμπερόπουλο, κ. ΛιάλιαΒολονάκη καικ. Ανθούλα Κολιάδη, ενώ για την μουσική υποδοχή και την ηχητική υποστήριξη της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι υπεύθυνοι των συνόλων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Παλαπέλας Άγγελος, κ. Μαυρομμάτης Ιωάννης, κ. Τσέλιγκα Πολυξένη, κ. Σκότης Δημήτριος, κ. Κακαγιάννη Βασιλική κ. ΚωτούζαΠέγκυ, κ. Γελαδάρης Χρήστος και κ. Γιωτάκης Βαγγέλης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.05
Δύση: 19.45
Σελήνη
3 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.