Χαιρετισμός Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα για την εκδήλωση της Νιάλας 05/07/2020

Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα χαιρετίζει τη μαζική συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων που εναντιώνονται στο επικείμενο τερατούργημα στην περιοχή των Αγράφων αλλά και συνολικά στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, την Κυριακή 05/07 στον Άγιο Νικόλαο Βραγγιανών. Παρά τον δύσκολο καιρό, με καλό σχεδιασμό και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, με την καθοριστική συμβολή του Συντονιστικού και τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του κόσμου η πορεία έφτασε στο μαρτυρικό τόπο της Νιάλας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση Αιολικών «πάρκων» από τότε που εμφανίστηκε ως θέμα στην περιοχή και μάλιστα σε σημείο 1800 μέτρων, παρά και τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα και τις αντίστοιχες προβλέψεις. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών στηρίχθηκε από δεκάδες φορείς και πρωτοβουλίες οι οποίες αντιδρούν στη συγκεκριμένη εξέλιξη, ξεκίνησε από το Σάββατο, όπου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «ο Ασκός του Αιόλου» καθώς και βίντεο με μαρτυρίες του Βασίλη Φυτσιλή, μοναδικού επιζώντος από τα γεγονότα στη Νιάλα τον Απρίλη του 1947. Η συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων από κάθε γωνιά της Ελλάδος στη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία έγινε και χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα ήταν ένας δείκτης αυτού που επρόκειτο να ακολουθήσει την Κυριακή.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα μας με πολύμορφες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Για να φτάσει το μήνυμα της εναντίωσής μας της παράδοσης του φυσικού πλούτου, της γης και της Ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο σε κάθε γωνιά και σε κάθε εργαζόμενο. Τώρα είναι η ώρα να πειστεί ακόμη μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων πως κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φθηνό ρεύμα για το λαό δε συμβιβάζονται.  
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"