Ν. Ευθυμιάδης: Ανάγκη η αναθεώρηση του Γεν.πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Καρδίτσας

Η πόλη της Καρδίτσας η ευρύτερή της περιοχή και αρκετοί Δήμοι, υπέστησαν πρωτοφανείς καταστροφές από τον κυκλώνα «Ιανό» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020. Ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της πόλης της Καρδίτσας ειδικά, δέχθηκαν ανεπανόρθωτο πλήγμα. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση, που πρέπει να επανασχεδιαστεί η επόμενη μέρα με σοβαρότητα, με γνώση και όραμα για το μέλλον της πόλης μας.

Με δεδομένη την κατάσταση των ελλείψεων σε απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, με δεδομένο πως οι επιχειρήσεις, τα εμπορικά καταστήματα, τα σπίτια στην πόλη της Καρδίτσας πως το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καρδίτσας κ.α., αλλά και βασικές υποδομές σε άλλους Δήμους έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, επιβάλλεται να ζητηθούν οι απαραίτητες, ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Το βασικό και κύριο αίτημα θα πρέπει να είναι η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας με άμεσες-επείγουσες διαδικασίες και συνολικά των πληττόμενων περιοχών του Νομού Καρδίτσας .
Ασφαλώς θα πρέπει να κατασκευαστούν τα φράγματα Μουζακίου, Εννιπέα, Μεσοχώρας και κατασκευής κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης
Θα πρέπει να ζητηθεί το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να παρέμβουν για ένα συνολικό επανασχεδιασμό της πόλης της Καρδίτσας με ουσιαστικές μεσομακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, ώστε η πόλη να αποκτήσει ταυτότητα μιας πόλης με σύγχρονες υποδομές και ποιοτική-ελκυστική φυσιογνωμία.
Στην οκταετή θητεία μου ,ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και επικεφαλής παράταξης, είχα τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη επέκτασης της πόλης στην κατεύθυνση της Παπαράτζας-Μητρόπολης, ώστε η Καρδίτσα να αποκτήσει ποτάμι, με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για την πόλη και την φυσιογνωμία της(αρκεί να σκεφτούμε τι προσφέρουν τα ποτάμια σε γειτονικές πόλεις αλλά και σε πάρα πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης). Παράλληλα, η σύνδεση της με την ιστορική Μητρόπολη-Παλαιοκαστρο(Αρχαίος Ναός του Απόλλωνα κτλ.)θα έδινε και μια ιστορική ταυτότητα σε μια καινούρια πόλη, όπως είναι η Καρδίτσα.
Το ποτάμι μέσα σε μια πόλη φροντίζεται, καθαρίζεται και αποτελεί παράλληλα πόλο έλξης και ανάπτυξης. Συνεπώς, ο επανασχεδιασμός της πόλης και ουσιαστικά η δημιουργία μιας νέας πόλης από την αρχή, με υποδομές ουσιαστικές πρέπει να είναι ο στόχος μας για το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.
Έχουμε την υποχρέωση, όσοι διατυπώνουμε δημόσιο λόγο και ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Εμείς που πονούμε αυτήν την πόλη, που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ, μετά την καταστροφική πλημμύρα οφείλουμε να παλέψουμε για το μέλλον της πόλης.
Για αυτό τον λόγο, επιβάλλεται η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας με άμεσες-επείγουσες διαδικασίες και συνολικά των πληττόμενων περιοχών του Νομού Καρδίτσας.

*Ο Νίκος Ευθυμιάδης υπηρέτησε για 8 χρόνια τον Δήμο Καρδίτσας ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης, είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Μαέστρος, Καθηγητής Μουσικής και Καλ/κός Διευθυντής

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.32
Δύση: 17.00
Πανσέληνος
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».