Αστέριος Βασιλάκος*: «Το επικίνδυνο οδοιπορικό ….των απόβλητων (ΑΕΚΚ) στο Μουζάκι»

altΑγαπητοί Συμπολίτες

Όπως βλέπετε στις επισυναπτόμενες, τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, υλικά απόξεσης ασφάλτου και σκυροδέματος (ΑΕΚΚ), «παραμένουν στο Μουζάκι στρωμένα ή εγκαταλειμμένα» σε αλάνες, ιδιοκτησίες, κοινόχρηστους χώρους, αγροτικούς και παραποτάμιους δρόμους, οικόπεδα κ.ά. παρά τις διαμαρτυρίες, επισημάνσεις και τα περί  του αντιθέτου προβλεπόμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι, η προαναφερόμενη «διαχείριση ΑΕΚΚ» προέκυψε αυθαίρετα, μη νόμιμα και ανεξέλεγκτα καθ ότι, και ενώ κάποιοι είχαν υποχρέωση το ξέσμα ασφάλτου ως απόβλητο να το παραδώσουν σε αδειοδοτημένους χώρους επεξεργασίας –ανακύκλωσης και σε εγκεκριμένες μονάδες ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ, εν τούτοις αυτά βρέθηκαν σε οικόπεδο κληροδοτήματος!
Δυστυχώς για τη σημερινή κατάσταση και ενώ προβλέπεται και υφίσταται υποχρέωση άμεσης αποκομιδήςπροκειμένου να οδηγηθούν τα ΑΕΚΚ για εναλλακτική διαχείριση,εν τούτοις  «οι υπεύθυνοι δεν ενεργούν…».
Είναι καιρός, ανάγκη και υποχρέωση γιαάμεση και δυναμική διεκδίκηση, διασφάλιση και διαχείριση περιβαλλοντικής ποιότητας ζωής και υγείας, για έλεγχο και επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους διαχειριστές έργων και άμεση εφαρμογή της αρχής, ο ρυπαίνων πληρώνει.
«Είναι ώρα για συστράτευση… κατά των αποβλήτων».-

Μουζάκι  10/1/2021
Αστέριος Βασιλάκος
Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης
Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
25 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…