Επίσκεψη στα χωριά του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από τον σεισμό πραγματοποίησε ο Γιώργος Κωτσός

•21 Απριλίου δημοπρατείται ο καθαρισμός της Βουβουλίνας

Επίσκεψη στα χωριά του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από τον σεισμό πραγματοποίησε ο  Βουλευτής του Νομού μας κ. Γιώργος Κωτσός.
Αρχικά επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά που υπέστη ρωγμές από το σεισμό και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον πρόεδρο του χωριού κ. Γιώργο Αγγελούση και το Διευθυντή του Σχολείου κ. Χρήστο Γατσογιάννη.

Το σχολείο όπως εξάλλου και όλα τα σχολεία στο Νομό Καρδίτσας δε λειτούργησε, όπως ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελαρίου ο οποίος τόνισε ότι περίμενε κλιμάκιο ειδικών προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές στο σύνολο των σχολείων του Δήμου.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του χωριού κ. Σάββα Γιολδάση και το Διευθυντή του Σχολείου κ. Πέτρο Αθανασίου. Είναι γεγονός ότι το σχολείο της Αγίας Τριάδας υπέστη πολύ μικρότερες ζημιές σε σχέση με εκείνο του Κοσκινά.
Ο κ. Κωτσός συμβούλευσε τους δύο προέδρους και τους διευθυντές των σχολείων να περιμένουν πρώτα τις εκτιμήσεις των ειδικών και στη συνέχεια να προβούν στην όποια ενέργεια.
Επί πρόσθετα ο Βουλευτής επισκέφθηκε τόσο τον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας που επίσης παρουσίασε ρωγμές στην οροφή, στα τόξα και στο θόλο, όπως επίσης και σπίτια κατοίκων που υπέστησαν ζημιές.
21 Απριλίου δημοπρατείται ο καθαρισμός στη Βουβουλίνας
Στην πλατεία της Αγίας Τριάδας ο κ. Κωτσός είχε σύντομη συνομιλία με κατοίκους του χωριού οι οποίοι του εξέφρασαν παράπονα για την καθυστέρηση του έργου του καθαρισμού του ποταμού Βουβουλίνα που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για πλημμυρικά φαινόμενα στα χωράφια τους κάθε χρόνο. Ο Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με το Διευθυντή της ΔΤΥ της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Κουτρουμάνο και το αρμόδιο μηχανικό κ. Κωνσταντάκο και τους ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, πριν τη δημοσίευση του νέου Νόμου, στο ΦΕΚ, που αντικαθιστά το Ν,4412/16 και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, για να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις.
Οι δύο προαναφερόμενοι μηχανικοί κινήθηκαν άμεσα και η δημοπράτηση του έργου θα γίνει 21 Απριλίου, καθώς χθες ανέβηκε στο ΕΣΗΔΗΣ που σημαίνει ότι ξεκίνησαν οι χρόνοι για την τελική δημοπρασία.
«Ο μεγάλος σεισμός της Ελασσόνας έπληξε και χωριά του Νομού μας, προκαλώντας ζημιές σε οικίες, εκκλησίες και σχολεία. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από κοντά τα προβλήματα που προκλήθηκαν, από τους προέδρους, τους διευθυντές των σχολείων, ιερείς και κατοίκους,  όπως επίσης να διαπιστώσω και την αμεσότητα με την οποία κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, η Περιφέρεια αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνοντας επί τόπου κλιμάκια για την αποτίμηση των ζημιών.
Επίσης οφείλω να εξάρω την αμεσότητα που αντέδρασε η ΔΤΥ της Π.Ε. Καρδίτσας και ιδιαίτερα ο Διευθυντής της κ. Κουτρομάνος σε συνεργασία με το μηχανικό κ Κωνσταντάκο οι οποίοι δρομολόγησαν τάχιστα την δημοπράτηση του έργου του καθαρισμού της Βουβουλίνας (προϋπολογισμού 2.000.000 ΕΥΡΩ), ώστε να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις από την εφαρμογή του νέου νόμου, που θα απαιτούσε νέες προσαρμογές στα τεύχη δημοπράτησης». Δήλωσε ο Βουλευτής κ. Κωτσός μετά το πέρας της περιοδείας του στα χωριά που επλήγησαν από το σεισμό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.