1ο ΕΠΑ.Λ. Μουζακίου συμμετέχει στο Erasmus+SOS Schools

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου συμμετέχει ενεργά στο πιο επίκαιρο από ποτέ Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που υλοποιεί η ΔΔΕ Καρδίτσας, Erasmus+ (ΚΑ201- Στρατηγικές Σύμπραξης για την Ανάπτυξη της Καινοτομίας) με τίτλο«SOSS chools: “Inclusive Responsible Responsive Teachers- European Training Coursefor school teachers (and students) onemergency management and firstaid through civic engagement».

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας σχετικά με τους κινδύνους που προκαλούνται από καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η πρόληψή τους και τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Σμυρνιώτη Βαΐα ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων, τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως με τη χρήση της ψηφιακής αίθουσας, σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα τους σεισμούς. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά αφορούσαν τις πηγές κινδύνου, την αναγνώριση καταστάσεων κινδύνου, τη μετατροπή μιας κατάστασης κινδύνου σε ασφαλή, τον τρόπο αντίδρασης και εκκένωσης με ασφαλή τρόπο καθώς και την παροχή καλών συμβουλών σε περίπτωση ατυχημάτων.
Οι μαθητές συμμετείχαν με ερωτήσεις και εκδήλωσαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, γεγονός που λειτούργησε ιδιαίτερα ευεργετικά στην ψύχραιμη αντιμετώπιση του πρόσφατου σεισμού.Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με νεότερες δράσεις πάνω στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στο διευθυντή του Επα.λ.Μουζακίου κ. Αργύρη Βασίλειο, τόσο για την υποστήριξη όσο και για την ενεργή συμμετοχή του στην εφαρμογή του προγράμματος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Σελήνη
21 ημερών
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!