Σκόνδρα– Αμυράς, Τα Άγραφα στα «Απάτητα βουνά»

H ένταξη της οροσειράς των Αγράφων στην πρωτοβουλία «Απάτητα βουνά»,ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά.

Η Βουλευτής είχε ήδη αναδείξει το θέμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τελευταία συνάντησή τους, ο οποίος ενδιαφέρθηκε και επέδειξε ιδιαίτερα θετική στάση για το ζήτημα, λόγω της περιβαλλοντικής του ευαισθησίας και της ιδιαίτερης αγάπης του για τα Άγραφα, στα οποία αναγνωρίζει ιστορική και εθνική συμβολική αξία.

Στην πρωτοβουλία «Απάτητα Βουνά» περιλαμβάνονται ήδη τα Λευκά Όρη, ο Ταΰγετος, το  Όρος Σάος στη Σαμοθράκη, η Τύμφη και ο Σμόλικας στην Πίνδο και το όρος Χατζή στη Θεσσαλία. Στις περιοχές αυτές δεν θα μπορεί πλέον να κατατμηθεί γη, να ανοιχτούν νέοι δρόμοι και να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες. Θα μπορούν να συντηρηθούν ιστορικά μονοπάτια, θα αναβαθμιστεί η σήμανσή τους, θα προσφέρονται ακόμα περισσότερο για εκδρομή, πεζοπορία, αθλητισμό και δράσεις οικοτουρισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την διερεύνηση, την μελέτη και τον σχεδιασμό της ένταξης των Αγράφων στην πρωτοβουλία, καθώς και ο ίδιος αναγνωρίζει την φυσική και πολιτισμική τους αξία.

Με την σειρά της η κ. Σκόνδρα ευχαρίστησε τον κ. Αμυρά για την άμεση ανταπόκρισή του και την αποδοτικότητα της μεταξύ τους συνάντησης και δεσμεύτηκαν εκατέρωθεν για την συνέχιση της άρτιας συνεργασίας τους.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!