ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ): Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μάρτη 2022

Με σύνθημα «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία - Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη χειραφέτηση και τη γυναικεία ισοτιμία», ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας τιμά την παγκόσμια μέρα της γυναίκας.
Όπως κάθε χρόνο οργανώνονται πολύμορφες δράσεις για την 8 Μάρτη, όπως εξορμήσεις, περιοδείες, ομιλίες σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, υγείας.

Κορύφωση αυτών των δραστηριοτήτων θα αποτελέσει η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Καρδίτσας, το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Τρίτη 8 Μάρτη 2022 στις 6 μμ στο καφέ «ΡΟΠΤΡΟΝ». Το θέμα της εκδήλωσης-συζήτησης θα είναι:
«Αγώνας για την κάλυψη των αναγκών μας στην εργασία, στην Υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας».

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!