Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού


Τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας, δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία από το 1997, υπηρετώντας επί 25 χρόνια τους σκοπούς και τους στόχους της Πρωτογενούς Πρόληψης.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε αύξηση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, της βίας (ενδοσχολικής και μη), της κατάχρησης ουσιών (νόμιμων και παράνομων), της υπερβολικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο (με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την ψυχική υγεία των παιδιών). Το μεγαλύτερο κομμάτι λοιπόν των δράσεων μας επικεντρώνεται στα συγκεκριμένα αντικείμενα.
Σε ότι αφορά τη βία, διαπιστώνουμε ότι στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και τους εφήβους. Γι’ αυτό το λόγω και το Κέντρο Πρόληψης υλοποιεί διαχρονικά δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών καθώς και στην ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιούμε τις εξής δράσεις

- Υλοποίηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, παρεμβάσεων σε σχολεία του νομού που αφορούν την ευαισθητοποίηση είτε μαθητών είτε εκπαιδευτικών πάνω στο συγκεκριμένο φαινόμενο .
- Έγγραφη ενημέρωση των δ/νσεων των σχολικών μονάδων του Ν. Καρδίτσας για τις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης για εκπαιδευτικούς και μαθητές και οι οποίες αφορούν το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.
- Αρθογραφία στον τοπικό τύπο
- Περίπτερο ενημέρωσης για τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας την Παρασκευή 4 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός μια και αποτελούν τις μοναδικές ίσως δομές που απευθύνονται στον υγιή πληθυσμό (παιδιά σχολικής – εφηβικής ηλικίας, γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης) προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!