ΚΚΕ (μ-λ) Καρδίτσας: Συγκέντρωση την Τετάρτη 29/6 - 8μμ κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, εναντία στους εμπρηστές του πολέμου!

Το διήμερο 29-30 Ιουνίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Η δολοφονική αυτή ιμπεριαλιστική συμμαχία μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι καθοριστικός παράγοντας στο ξέσπασμα νέων θερμών εντάσεων και εστιών πολέμου. Μια συμμαχία που η βάρβαρη και αιματηρή ιστορία της περιλαμβάνει πραξικοπήματα και χούντες, ματοκύλισμα λαών, διαμελισμό χωρών, καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, πείνα και θάνατο.

Άλλωστε, η όξυνση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήταν η αίτια για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία για περισσότερο από τρεις μήνες, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Με τη Ρωσία να συμμετέχει άμεσα και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να συμμετέχουν έμμεσα, με «αντιπρόσωπο» το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου, διεξάγεται ένα άδικος και αντιδραστικός πόλεμος που αφήνει χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, ενώ έχει σπρώξει στην προσφυγιά πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Ένας πόλεμος στον οποίο περισσεύουν οι απειλές για χρήση πυρηνικών. Ένας πόλεμος που, μέρα τη μέρα, κλιμακώνεται, με κίνδυνο επέκτασής του και χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η γενίκευση της ανάφλεξης.
Η προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ που θα συζητηθεί σ’ αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το ότι αυτή η σύνοδος θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της πολεμοχαρούς στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας, ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της εμπλοκής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.
Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων. Με τη νέα κατάπτυστη συμφωνία αναβαθμίζουν τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιουργούν νέες, μετατρέπουν ολόκληρη τη χώρα σε πλατφόρμα εξορμήσεων, επεμβάσεων και πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου, και προπαντός η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κομβικό σημείο για τη μεταφορά στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων κάθε είδους στα σύνορα με τη Ρωσία, μπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην πολεμική σύγκρουση, καθιστά τη χώρα στόχο και πεδίο ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. Την ίδια στιγμή, η άρχουσα τάξη της χώρας, με την αμέριστη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, σπέρνει το δηλητήριο της υποτέλειας και του εθνικισμού, ετοιμάζει τη νεολαία και το λαό «για κρέας στα κανόνια τους» με άμεση εμπλοκή στα θερμά μέτωπα.
Στις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία και των απαιτήσεων που αυτός βάζει για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας θεωρούν πως έχουν την «ευκαιρία» τους να προωθήσουν τα αιτήματά τους για τους ρόλους τους και την «αναβάθμισή» τους στην περιοχή. Η Τουρκία «πουλάει» τη γεωστρατηγική της αξία ως χώρα της Μαύρης Θάλασσας και φραγμού στη Ρωσία. Με το ρόλο του «άτακτου παιδιού», με εντάσεις και αναστατώσεις, απαιτεί να είναι αυτή η προτιμητέα από τις ΗΠΑ στη ΝΑ Μεσόγειο, κόντρα στο αμερικάνικο σχέδιο των «3+1», να κατοχυρώσει ρόλο στην Κύπρο αλλά και στα Βαλκάνια. Η ελληνική πλευρά υπερασπίζεται το «3+1», διεκδικεί την «αναβάθμισή» της στα Βαλκάνια, κάνοντας την Αλεξανδρούπολη αμερικάνικη βάση και συνολικά με το ρόλο του «καλού παιδιού» επιδιώκει να έχει αυτή την εύνοια και την προτίμηση των ΗΠΑ. Μέσα σε αυτόν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό, προβάλλει ξανά το ζήτημα της «μοιρασιάς» του Αιγαίου: από τη μια, με τον μεγαλοϊδεατισμό της «γαλάζιας πατρίδας» και, από την άλλη, με τους μαξιμαλισμούς της «ελληνικής λίμνης». Έτσι, το αλυσοδέσιμο της χώρας και του λαού στα αμερικανικά σχέδια, αλλά και συνολικά η απαίτηση των ΗΠΑ για «ηρεμία» στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, δεν δείχνει να καταλαγιάζει τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, που και πάλι βρίσκεται σε φάση όξυνσης και δημιουργίας μεγάλων κινδύνων για τους λαούς της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε στα ύψη την αντιδραστική πολιτική ακρίβειας που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και συνολικά η άρχουσα τάξη. Οι ανατιμήσεις-μαμούθ στην ενέργεια, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα βασικά είδη διατροφής, είναι κανάλια μεταφοράς κι άλλου πλούτου από αυτόν που παράγουν οι εργαζόμενοι, προς τα πάνω (στην αστική τάξη) και προς τα έξω (στους ιμπεριαλιστές). Η άρχουσα τάξη της χώρας, παράλληλα με τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου, την έχει καταντήσει παράρτημα και αγορά των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων ενέργειας. Η πολιτική της ενεργειακής και διατροφικής εξάρτησης της χώρας (τμήμα της συνολικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης της από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ), η απαίτηση να προωθηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία και να συνεχιστεί η ιμπεριαλιστική λεηλασία, είναι οι πραγματικοί ένοχοι για το γεγονός ότι μεγάλα τμήματα του λαού απειλούνται άμεσα με εξαθλίωση και πείνα!
ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που καλεί το λαό "να χύσει το αίμα του για τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες". Διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ένταξη της χώρας μας σ’ αυτή τη δολοφονική μηχανή. Διαδηλώνουμε ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία και στα φιλοπόλεμα σχέδια του ΝΑΤΟ.
ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό! Διαδηλώνουμε για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της καταστολής, τα «δίδυμα αδέλφια» του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού!
Δεν ξεχνάμε: ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Επιλέγουμε την πλευρά των λαών. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
Δεν υπάρχει καλός και κακός ιμπεριαλιστής. Απαιτούμε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ τώρα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
Παλεύουμε για να ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.
Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις. ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ! Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες του ΝΑΤΟ!
ΚΑΤΩ ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Παλεύουμε για ΜΕΤΩΠΟ των ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στον ΠΟΛΕΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.
Καρδίτσα 28/6/2022

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό -λενινιστικό) Κ.Ο. Καρδίτσας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.26
Δύση: 18.07
Σελήνη
19 ημερών
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"