«Διασταύρωση ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τα ευρήματα που προέκυψαν από το Monitoring»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με το Νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο

Με το νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε το ζήτημα το όποιο έχει προκύψει σχετικά με τους ελέγχους διασταύρωσης των στοιχείων οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring) στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας σημείωσε στον κ. Σημανδράκο πως η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου ανέδειξε ορισμένα ζητήματα τα οποία χρήζουν διορθώσεις όσον αφορά τη μελλοντική λειτουργία του προγράμματος. Ένα από αυτά είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις δικαιούχων όπου ενώ έχουν λάβει εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές τις οποίες έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους  - σε ορισμένες περιπτώσεις οι ζημιές αγγίζουν το 100% -, με το πρόγραμμα ελέγχου Monitoringοι συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ως προβληματικές καθιστώντας μη δυνατή την καταβολή των σχετικών επιδοτήσεων.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελος Σημανδράκος άκουσε με προσοχή τον κ. Κωτσό και αφού αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του προβλήματος, τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα διασταύρωση όλων των περιπτώσεων οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές από τον έλεγχο Monitoringμε τα στοιχεία τα οποία διαθέτει ο ΕΛΓΑ για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Επιπλέον, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε από τον κ. Σημανδράκο σχετικά με τη μεταφορά της υπηρεσίας, στο κυβερνητικό «νέφοςCloud». Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μία εμβληματική πρωτοβουλία όπου μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα ενισχυθεί η διαφάνεια, η δικαιοσύνη στην κατανομή Ενωσιακών πόρων και θα προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.
«Η σύνδεση της υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με το κυβερνητικό νέφος cloudγίνεται ένα ακόμη ψηφιακό άλμα από την κυβέρνηση μας στη νέα εποχή στην οποία καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διαπρέψουμε ως χώρα. Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο όπου ενημερώθηκα σχετικά με λειτουργία του εμβληματικού κυβερνητικού νέφους και ταυτόχρονα έθεσα το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με τον έλεγχο Monitoring σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως με ενημέρωσε προκειμένου να δοθεί αποτελεσματική λύση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες διασταύρωση των στοιχειών με τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε να γίνει ειδική μέριμνα για συγκεκριμένες υποθέσεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί έχοντας ως γνώμονα το κοινό συμφέρον και στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών μας», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός μετά το πέρας της συνάντησης.  
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 17.43
Σελήνη
11 ημερών
871
Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.
1676
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.
1829
Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.
1854
Ο Ταγματάρχης Σκυλοδήμος περνά με το Τάγμα του τα σύνορα και καταδιώκει τους Τουρκαλβανούς ως την Άρτα.
1897
Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποβιβάζεται στην Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου των Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"