«Να επιτραπεί η χρήση πετρελαίου θέρμανσης στις επιχειρήσεις»

Πρόταση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα  

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με μορφή ερώτησης πρόταση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με θέμα τηχρήση πετρελαίου θέρμανσης από επιχειρήσεις αντί για πετρέλαιο κίνησης.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην ανωτέρω ενέργεια προκειμένου να στηριχτεί αποτελεσματικά ο πλέον πληττόμενος από την ενεργειακή κρίση επιχειρηματικός κλάδος.  
Ειδικότερα, η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός:  

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η ενεργειακή κρίση η οποία αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σε συνδυασμό με την κρίση ακρίβειας μας έκανε να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας όσον αφορά την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της χώρας μας. Έτσι, προκειμένου να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις κληθήκαμε να λάβουμε γενναία οικονομικά μέτρα στήριξης.
Όμως, περισσότερο πληττόμενος από την ενεργειακή κρίση βρέθηκε ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα η βιομηχανία και η βιοτεχνία. Προκειμένου λοιπόν να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία, θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης στις επιχειρήσεις μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.   
Με βάση τα ανωτέρω, Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
Θα ήταν δυνατόν να επιτραπεί στον επιχειρηματικό κλάδο να χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης στην επιχείρηση του προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής το οποίο αυξήθηκε σημαντικά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης;»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.31
Δύση: 18.00
Σελήνη
6 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»