Μήνυμα Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Καρδίτσας κ. Γ.Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων

Η 18η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων και ηανάγκη για ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθώς οι επιπτώσεις από την κλιματική κρίση γίνονται όλο και πιο έντονες.
Η θωράκισηαπέναντι σε αυτή την κρίση απαιτεί «επαναστατικές» αλλαγές στον τρόπο ζωής όλων μας αλλά και στον τρόπο παραγωγής, ενδεχόμενα συγκρούσεις με κατεστημένες λογικές και βεβαίως επανεξέταση των υφιστάμενων υποδομών στις νέες συνθήκες.

Τα νερά για την Θεσσαλία αποτελούσαν ανέκαθεν το καθοριστικό στοιχείο για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της, για την ισορροπία των οικοσυστημάτων της καθώς και για τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή μας.
Παρά τις μεγάλες οικονομικές, τεχνολογικές αλλά και κοινωνικές αλλαγές που υπήρξαν στη χώρα μας, το πρόβλημα των υδάτων της Θεσσαλίας παραμένει άλυτο.
Ειδικά κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς, σε πλήρη δυσαναλογία με τις, έστω περιορισμένης κλίμακας, παρεμβάσεις (τεχνικά έργα). Συνεχίζεται η ελλιπήςδιαχείριση των υδάτων, η κακή κατάσταση μεγάλου αριθμού των υδάτινων οικοσυστημάτων, ενώ παραμένει ως κύριο χαρακτηριστικό το μονίμως ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο στο ΥΔ Θεσσαλίας.
Σήμερα, η κυβέρνηση μας, αντιλαμβανόμενη πλήρως την επιτακτική ανάγκη ορθής διαχείρισης του νερού επενδύει περισσότερα από 200 εκ. Ευρώ για τον εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας, έτσι ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι από 9.000 αγρότες και να δημιουργηθούν τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να αρδευτούν περίπου 190.000 στρέμματα.
Για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αρκεί να αναλογιστούμε τη ζωτικής σημασίας ανάγκη και να βρεθεί μία καθοριστική λύση στο υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης αυτό της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδατικών Πόρων.
Έτσι, θα προωθήσουμε τη συντονισμένη ανάπτυξη και διαχείριση του νερού, της γης και των σχετιζόμενων πόρων με σκοπό, την μεγιστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων και της κοινωνικής ευημερίας με έναν δίκαιο τρόπο και δίχως την αποδοχή συμβιβασμών στην βιωσιμότητα των ζωτικών οικοσυστημάτων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.31
Δύση: 18.00
Σελήνη
6 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»