«Επέκταση των Έργων αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ στο Ν. Καρδίτσας»

Συνάντηση Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νόμου Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσου με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορων αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καράγιαννη

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Στη επίκεντρο της συζήτησης, η οποία διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκε η διεύρυνση των έργων αποκατάστασης του κυκλώνα Ιανου, που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδιτσας το Σεπτεμβρίου του 2020. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του κ. Ηλία Κωνσταντάκου ως εκπροσώπου των κατοίκων των Δ.Δ Ανθοχωρίου και Κρυοπηγής του Νόμου Καρδίτσας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετέθησαν με κάθε λεπτομέρεια στον κ. Καραγιάννη τα προβλήματα που ταλανίζουν τις δύο κοινότητες και χρήζουν άμεση αποκατάσταση εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα Ιανου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν,
• Στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου σε πολλά τμήματα, οδικού δικτύου Μουζακίου-ΛίμνηςΠλαστήρα (τμήμα του δρόμου Καλαμπόκας Περτουλίου Λίμνης Πλαστήρα που συνδέει  τουριστικές περιοχές), όπου σε πολλά σημεία καθίσταται αδύνατη η κυκλοφορία λεωφορείων και ειδικότερα:
o Στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας του ποταμού «Ανθοχωρίτη» στη θέση Νερόμυλος Ανθοχωρίου
o Στην αποκατάσταση της γέφυρας «Ξηροκάμπου»
o Στην αποκατάσταση των πρανών του ρέματος «Σούδας» Κρυοπηγής
o Στην αποκατάσταση της μερικώς καταστραφείσας γέφυρας «Καραϊσκάκη»
• Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου Δρόμος Ιτάμου – Ραχούλας
• Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου Καροπλεσίου
Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών την άμεση υπαγωγή των ανωτέρω έργων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4753/2020 και την εκδοθείσα υπ’ αριθμ. 22667/2021 (ΦΕΚ 390Β/03-02-2021) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναφέρει τις εκ του Ιανου αποκαταστάσεις δημόσιων υποδομών του Δήμου Μουζακίου.
Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιωργος Καραγιάννης άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν οι 2 αντρες και αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου η άμεση επίλυση του επείγοντος προβλήματος. Τέλος, τους ενημέρωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να επιμεληθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.31
Δύση: 18.00
Σελήνη
5 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»