Με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Λίβανος, η Αντιπρόεδρος Α' κα.Βάνα Μυρίλλα, ο Αντιπρόεδρος Β' κ. Αχιλλέας Μανάφας και η Γ. Γραμματέας κα.Αγλάία Σαλαμούρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από τον κ. Κωτσό και από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας μία σειρά θεμάτων τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Οι ελλείψεις αίματος σε όλη τη χώρα,η σωστή κεντρική διαχείριση του αίματος, η επαναδιατύπωση του εντύπου αιμοδοσίας σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις Μονάδες Μ.Α&Δ.Ν., η εφαρμογή του Θεσμικού Πλαισίου για τη Λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, η συνταγογράφηση και η αποζημίωση του τεστ για τον κορωνοϊό, η διόρθωση των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας στη σύνθεση της Επιτροπής Μεσογειακής Αναιμίας του ΚΕΣΥ και η άμεση έναρξη της λειτουργίας της αφορούν ορισμένα από τα καίρια ζητήματα τα οποία τέθηκαν στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.
Τέλος, ο κ. Κωτσός σημείωσε στον Υπουργό Υγείας την επιτακτική ανάγκη για άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς παρουσιάζει αρκετά ζητήματα έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν ο κ. Κωτσός και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα και θα προγραμματιστεί άμεσα επόμενη συνάντηση έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 17.43
Πανσέληνος
871
Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.
1676
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.
1829
Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.
1854
Ο Ταγματάρχης Σκυλοδήμος περνά με το Τάγμα του τα σύνορα και καταδιώκει τους Τουρκαλβανούς ως την Άρτα.
1897
Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποβιβάζεται στην Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου των Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!