Εκδήλωση – ημερίδα από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση – ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και τους μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου “Κλιματική Αλλαγή – Κλιματική Κρίση” στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διάχυσης  των δράσεων του Ομίλου, την Κυριακή 2-4-2023 στις 12:00 το μεσημέρι, στον ημιώροφο του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ.

Ο όμιλος του σχολείου “Κλιματική αλλαγή – Κλιματική κρίση” δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2022 – 2023, με στόχο την ενημέρωση των ίδιων των μαθητών, την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στο περιβάλλον, την  ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και τη διερεύνηση προτάσεων και λύσεων, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα της επιτακτικής ανάγκης για  δράση.

Το Πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:
1.“Το ακραίο καιρικό φαινόμενο των πλημμυρών και η ανάγκη για εκπαίδευση”από τονΑντώνη Ντάνη, Προϊστάμενο Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ Μουζακίου)
2.12:35: “Βιοποικιλότητα και Κλιματική Αλλαγή”, από τον Μιχάλη Βραχνάκη, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού“
3.“Τοπικές πρωτοβουλίες για σχεδιασμό πολιτικών & δράσεων με συμμετοχή των πολιτών και στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Καρδίτσα”, από τουςΕυάγγελο Σακελλαρίου,Γενικό Δ/ντής ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και Αγορίτσα Αντωνίου, Υπεύθυνη έργου 2ISECAP
4.“Αξιοποίηση Προϊόντων Γεωργικών Βιομηχανιών για Παρασκευή Βιολειτουργικών Ζωοτροφών: Κυκλική Οικονομία στην Πράξη”, από τον Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας
Τον συντονισμό του Ομίλου έχουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Σοφία Παπακώστα, Βιολόγος και Μιχάλης Παπανούσκας, Χημικός.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
16 ημερών
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"