Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας

Το σωματείοεμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καταγγέλλει εταιρία επεξεργασίας ντομάτας της περιοχής μας για την ομαδική απόλυση 15 εργατριών. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσεισημαντικά την παραγωγή, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την παραλαβή τομάταςκατάπερίπου30%,ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος ανέβηκε από 19.000.000 ευρώ το 2020 σε περίπου 25.000.000 ευρώ το 2021,σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρίας.

Αυτή η τεράστια αύξησητζίρου της εταιρίας πραγματοποιήθηκε μετά από εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων πουτην πληρώνουν ακόμα και με αίμα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καλοκαίρι του 2021, ότανκαι έγινε πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα(ο συνάδελφος κόντεψε να χάσει τη ζωή του).Έκτοτε έγιναν αρκετά μικρότερα. Με τη συγκεκριμένη ομαδική απόλυση, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο βωμό του κέρδους δε λογαριάζουν τίποτα, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο που τους δίνει ο νόμος Χατζηδάκη και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Σε μια εποχή που οι εργατικές -λαϊκέςοικογένειες τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα ύψη, οι εταιρίες απολύουν ομαδικά 15 εργαζόμενες, και μάλιστα τους λένε ότι ενδεχομένως θα τις επαναπροσλάβουνστη σεζόν για ορισμένο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι οι ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας αποτελούν άλλο ένα όπλο για την κερδοφορία στις πλάτες των εργαζομένων.
Το σωματείο καλεί τις εργαζόμενες να μην αποδεχτούν τις απολύσεις και να παλέψουν από κοινού για την ακύρωση όλων των απολύσεων. Επίσης καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους να στηρίξουν τους συναδέλφους τους. Τους καλούμε να ακολουθήσον το δρόμο του αγώνα, το μόνο δρόμο που μας απομένει, καθώς αν επιτρέψουν να περάσουν οι απολύσεις, σειρά έχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος                                                                                       
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                                                               
Ο γραμματέας
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!