To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό2022-1-EL01-KA122-ADU-000072138,διάρκειας από 19/6/2023 έως 28/6/2023,στον εκπαιδευτικό οργανισμό CDACOLLEGE στη Λάρνακα της Κύπρου.
Το πρόγραμμα που είχε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Υπερθέρμανση. Τρόποι και μέθοδοιαντιμετώπισης της περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης με αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγώ νΕνέργειας.», συμμετείχαν είκοσι οκτώ (28) εκπαιδευόμενοι του σχολείου και δυο (2) συνοδοί καθηγητές. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η 1η φορά πανελλαδικά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ εκπαιδευόμενοι των ΣΔΕ.
Είναι μάλιστα το 5ο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούμε (προηγούμενα ήταν το 2014, 2016, 2020, 2021).
Τα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+, χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και αξιολογούνται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού κάθε χώρας- μέλους που για την Ελλάδα είναι τοΊδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Το ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣείχε ευθύνη τη συνολική οργάνωση και διαχείριση. Το σχολείο μας, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, παρέχει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βελτίωση των γνώσεων και των εμπειριών των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων του.
Η συμβολή του CDACOLLEGEως εταίρου υποδοχής ήταν αποφασιστική στην υλοποίηση του προγράμματος. Είχε την ευθύνη της οργάνωσης της εκπαίδευσης με υλοποίηση δομημένων σεμιναρίων και τεχνικών επισκέψεων.Επίσης οργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Πάφο, Λευκωσία, Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η κύρια γλώσσα εργασίας κατά την διάρκεια της κινητικότητας ήταν η Ελληνική και δευτερευόντως η Αγγλική.Οι δυο συνοδοί κάλυψαν τις ανάγκες πιθανής διερμηνείας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνονταν στο targetgroup (ροή) Groupmobilityofadultlearners, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες: α) Αλληλεπίδραση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, β) Η υπερθέρμανση του πλανήτη ως αιτία της κλιματικής αλλαγής, γ) Μέθοδοι αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, δ) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και μέθοδοι αξιοποίησής τους,ε) Τεχνολογίες - Συστήματα Προστασίας Περιβάλλοντος, ζ) Μέθοδοι - συστήματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η) Αξιολόγηση
Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας των μαθημάτων έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκόμισαν.
Σουφλάκος Βασίλειος
Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
|
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|