ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Εξορθολογισμός όπως λέμε πριονοκορδέλα.

Κλείνουν τμήματα -κλείνουν σχολεία- Να τους σταματήσουμε!

Ασταμάτητα δουλεύει η “πριονοκορδέλα”(εξορθολογισμός σύμφωνα με Μητσοτάκη-Πιερρακάκη) του ΥΠΑΙΘ και των τοπικών διοικήσεων πετσοκόβοντας τμήματα σχολείων. Μετά τη μη έγκριση των 3 από τα 4 ολιγομελή στα ΕΠΑΛ (συγκεκριμένα δύο στο 1ο ΕΠΑΛ (Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), και ένα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) σειρά πήραν τα Γενικά Λύκεια

Ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ κόβονται:
Στο ΓΕΛ Προαστίου στη Γ' ταξη η κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών με 5 μαθητές (δύο μάλιστα πλημμυροπαθείς απο την Αγία Τριάδα).
Στην Ιτέα ουσιαστικά κλείνουν τις Λυκειακές τάξεις καθώς δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Γ' και στη Β' τάξη.
Στη Μαγούλα αντίστοιχα τις Λυκειακές τάξεις δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Β' τάξη και στη Γ' τάξη της Οικονομίας και Πληροφορικής.
Στο Λυκείο Λεονταρίου οι 9 μαθητές της Γ' τάξης της Οικονομίας και πληροφορικής αποφασίστηκε να  μετακινηθούν στους Σοφάδες  (μάλιστα μαθητής διαμένει στη Ρεντίνα).

Ξαναθυμίζουμε ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δεν εγκρίθηκαν θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!)  ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν, να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση, για να ασκούν το επάγγελμά τους.

Δεν θα αποδεχτούμε σαν κανονικότητα και εξορθολογισμό τη βαρβαρότητα που σημαίνουν τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων
Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ κινητοποιήσεων! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές πρέπει να τους σταματήσουμε
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμιά συγχώνευση τμημάτων
Κανένα κλείσιμο σχολείου                   
Καμιά μετακίνηση μαθητή ή εκπαιδευτικού
Κινητοποίηση Τετάρτη 11/9 -12.30μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        
ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ        
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!