Eργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας

altΣυνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, για την οποία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας δίνει ιδιαίτερη σημασία, γι αυτό ένα μεγάλο μέρος των εργολαβιών των συγκοινωνιακών έργων, που αγγίζει το 50%, αφορούν έργα οδικής ασφάλειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας, κ.Κώστας Τέλιος συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κώστα Μπαρμπούτη, την προϊσταμένη των συγκοινωνιακών έργων κ.Φωτεινή Καλλιάρα, και τον επιβλέποντα μηχανικό κ.Αναστάσιο Σιαπέρα επισκέφτηκαν τις περιοχές, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες που γίνονται στο επαρχιακό δίκτυο του νομού, στα πλαίσια της εργολαβίας «Διαγράμμιση οδοστρώματος σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας». Η διαγράμμιση του οδοστρώματος υλοποιείται με ανακλαστική βαφή. Επί των κόμβων του οδικού δικτύου και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας) και κολωνάκια με ανακλαστικές λωρίδες.

Την περίοδο αυτή έγινε η διαγράμμιση στα τμήματα:
•Καρδιτσομάγουλα –Αγία Τριάδα-Πεδινό
•Άγιοι Θεόδωροι-Καρποχώρι-Σοφάδες (Ε65)
•Καρδίτσα-Μέλισσα –Πτελοπούλα
•Παλαμά –Ιτέα
•Καρδίτσα προς Δέλτα
•Από Δέλτα προς Γοργοβίτες
•Καρδίτσα-Μητρόπολη –Φράγκο
•Κέδρος –Λουτροπηγή
•Ανάβρα –Φράγμα-Λουτροπηγή
•Κέδρος-Κόμβος Ε65
•Πρόδρομος –Μακρυχώρι

Στο τέλος της αυτοψίας, ο κ. Τέλιος δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας υλοποιεί αυτή τη στιγμή έργα ασφαλτόστρωσης, μόρφωσης τάφρων, τεχνικά έργα απορροής , διαγραμμίσεις, σημάνσεις που βελτιώνουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες, αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και των επισκεπτών».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
17 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!