Στον Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα οι Γραμματείς του Κινήματος Δημοκρατίας Θεσσαλίας

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα πραγματοποίησαν ο Γραμματέας Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Μπακόλας, η Αναπληρώτρια Γραμματέας κ. Αικατερίνη Τσιλιλή, ο Γραμματέας Οργάνωσης Δήμων Λάρισας κ. Γεώργιος Κολωνιάρης και η Αναπληρώτρια Γραμματέας κ. Αναστασία Καντσάδη και ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο πρόβλημα της ευλογιάς που πλήττει τον κτηνοτροφικό τομέα και στο πρόγραμμα αποκαταστάσεων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε όλα τα απαραίτητα μέτρα που εφάρμοσε στο καινοτόμο πρόγραμμα για την ανάλυση του ιού της ευλογιάς στο σάλιο των ζώων, εξασφαλίζοντας έγκαιρη διάγνωση πριν την εκδήλωση της νόσου καθώς και την πρόοδο των έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο, στα ρέματα και στα ποτάμια της Θεσσαλίας και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας εξέφρασαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και την διάθεση τους να συμβάλλουν ενεργά στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων σε κεντρικό επίπεδο.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
12 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!