Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr. Σκοπός της επίσκεψης, όπως ανέφερε ο Πρόξενος, ήταν η γνωριμία με τις αρχές της Θεσσαλίας και η ενημέρωση για τα κυριότερα ζητήματα της περιοχής. Τον κ. Gregory W. Pfleger, Jr υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κυριάρχησε το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Προξενείου στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα θέματα της οικονομίας, της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και για τα έργα και τα προγράμματα, που υλοποιούνται με στρατηγικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο τέλος της συνάντησης προσφέρθηκαν στον Γεν. Πρόξενο ως αναμνηστικό, τουριστικοί οδηγοί για τη Θεσσαλία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!